Een maand geleden werd de golfset van Tiger Woods, waarmee hij een aantal legendarische toernooien won in het verleden, geveild door Golden Age Auction. Het was de bedoeling dat de clubs ongeveer € 1 miljoen op zouden levertden, maar uiteindelijk leverde de set het vijfvoudige op!

Golfset van Tiger Woods

De legendarische Tiger Slam Winning Irons gingen een maand geleden onder de hamer en de biedingen werden vorige week gestopt. Het eindbedrag voor deze fantastische golfset stond toen op ruim € 4,7 miljoen en werd voor dit gigantische geldbedrag dus verkocht aan een steenrijke golfliefhebber.

Het plezier van deze winnaar werd niet lang na de veiling bedorven door een Tiger Woods die beweerde de Tiger Slam Winning Irons gewoon in z’n garage te hebben liggen. De geveilde golfclubs zouden daardoor dus nep kunnen zijn. Golden Age Auction gaf direct aan dat Woods in 2000 en 2001 vier grote toernooien won met de set. Dankzij deze vier overwinningen werd Tiger Woods de eerste professionele golfer bij wie het lukte om vier grote toernooien achter elkaar op zijn naam te schrijven.

Het veilinghuis geeft aan dat het absoluut om de clubs gaat waarmee Tiger deze toernooien won destijds. Golden Age Auction zou de clubs hebben ontvangen van Steve Mata van het bekende golfmerk Titleist. In 2010 werd de golfset al eens geveild, toen leverde de clubs slechts € 50.000 op.

€ 5 miljoen

Aangezien er nu bijna € 5 miljoen voor gevangen is, wordt het verhaal rondom de clubs een stuk relevanter en interessanter. Het veilinghuis geeft aan dat ze foto’s hebben waarop te zien is dat Tiger Woods wel degelijk met de geveilde golfclubs heeft gespeeld en diverse kampioenschappen in de wacht heeft gesleept door middel van de clubs. Er zou ook beeldmateriaal bestaan dat als bewijs kan dienen voor de echtheid van deze legendarische set. Ook Steve Mata zou divers bewijs hebben aangeleverd!

Wie weet wat deze omstreden golfset over tien jaar op, terwijl de echtheid niet eens vaststaat.