Chelsea is door de oorlog in Oekraïne in een benarde situatie terecht gekomen. Vanwege zijn nauwe banden met het Kremlin besloot Roman Abramovitsj in maart terug te treden als eigenaar van de Londense voetbalclub. De 55-jarige Rus heeft het financiële beheer van de voetbalclub in de tussentijd overgedragen aan de foundation van Chelsea, maar hoe verder?

Lewis Hamilton en Serena Williams

Na het vertrek van de Russische oligarch is het bestuur van Chelsea druk op zoek naar ene vervanger. Momenteel lijken er vier potentiële kopers in de race te zitten: Todd Boehly (mede-eigenaar van de LA Dodgers), Britse zakenman Martin Broughton (vice-voorzitter van International Airlines Group miljardair) en Stephen Pagliuca (mede-eigenaar Boston Celtics).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Volgens Sky Sports zijn Formule 1 -coureur Lewis Hamilton en tennisser Serena Williams al weken in gesprek met Broughton. Zij zouden allebei namelijk ieder £ 10 miljoen, circa € 12 miljoen, in de club te pompen. Het is vrij opvallend dat de naam van Hamilton in dit verhaal opduikt, want de Brit is al jarenlang fan van Arsenal, de rivaal van Chelsea. Serana daarenetegn is iet svoor dehand liggender. Zij heeft samen met onder meer Natalie Portman al een Amerikaanse voetbalclub: Angel City FC.

Wat weer niet opvallend is, is dat beroemdheden en sporters investeren in Engelse voetbalclubs. Zo is LeBron James aandeelhouder bij Liverpool, acteur Ryan Reynolds eigenaar van Wrexham AFC en Watford FC is ooit eigendom geweest van Elton John.

Gekocht op bevel van Poetin

Geruchten gaan dat de Russisch-Israëlische Abramovitsj, van wie de tegoeden zijn bevroren in het VK, de Londense club 19 jaar geleden kocht op bevel van Vladimir Poetin, wat het nog opmerkelijker maakt dat hij heeft besloten dat de opbrengst van de Premier League-club naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne gaat. “Dit omvat essentiële fondsen voor de dringende en onmiddellijke behoeften van slachtoffers, maar ook het ondersteunen van het herstelwerk op de lange termijn.”