Hoewel Six Senses al in meer dan 17 landen exploiteert, zal hun toevoeging in Noorwegen de gaan show stellen. Met de stijgende temperaturen en al het onheil op aarde, is het noodzakelijk om ons als mensheid te concentreren op duurzaamheid. Vandaar ook dat Six Senses Svart in Noorwegen tot leven wordt geroepen.

Six Senses Svart in Noorwegen

Dit hotel zal plaatsnemen naast een gletsjer en wordt aangeprezen als ‘ s werelds eerste netto-energiepositieve bestemming ter wereld, Allemaal leuke en aardig, maar want de adembenemende Svartisen-gletsjer is natuurlijk de hoofdreden om dit hotel ooit een bezoek te brengen.

Het hotel rijst met palen uit boven de Holandsfjorden-fjord om de impact op de omringende gletsjeromgeving te minimaliseren en naar verwachting zullen de deuren voor de eerst gasten in 2024 geopend worden. Dat terwijl Six Senses nog 33 andere bouwwerken in de pijplijn heeft.

Het ontwerp van het pand is een moderne ode aan futurisme en duurzaamheid en wordt ingericht met 94 kamers. Het beschikt over de hoogste energie-efficiëntienorm op het noordelijk halfrond. De duurzame interieurs geven superieur vakmanschap weer, waarbij gebruik is gemaakt van organische materialen en kunstwerken.

Futuristische voorzieningen

Het hotel komt ook met eigen afval- en waterbeheersystemen, dankzij de ingenieuze recycling- en hernieuwbare infrastructuur. Niet een die volledig verstoken is van technologie, want iedere kamer wordt uitgerust met een ‘niet-invasieve contactloze technologie’ genaamd de Svart Touch.

Het zal zich kunnen aanpassen aan de gemoedstoestand en gezondheid van de gast en daardoor de gasten een meeslepende ervaring bieden. Bezoekers kunnen verder genieten van andere initiatieven, zoals het Experience Center, de Alchemy Bar, het Earth-lab en meer.

“Duurzame eigenschappen vragen om buitengewone creativiteit, en Six Senses Svart brengt ons naar een geheel nieuw niveau in termen van grenzen verleggen”, vertelt Neil Jacobs, CEO van Six Senses, in een verklaring. “Het concept is groter geworden dan het project zelf, omdat het een futuristische showcase zal bieden voor wat kan worden bereikt op het gebied van duurzaamheid en energieoplossingen, en daarom een ​​blauwdruk binnen onze horeca en de ontwikkelingssector in het algemeen.”

In IJsland kan je ook een hotel/resort vinden op een unieke locatie.