Sinds 11 januari 2020 zwaait Haitham bin Tariq Al Said met de scepter in Oman nadat de vorig sultan, zijn neef Qaboos bin Said, kwam te overlijden. Niet alleen stond hij als troonopvolger in het testament van Qaboos, hij erfde ook meteen zijn superjacht Al Said, uiteraard vernoemd naar de familienaam.

Jacht van de sultan van Oman

Al Said, voorheen Project Sunflower’, staat op plaats zeven op de lijst van ’s werelds grootste superjachten en biedt accommodatie voor maar liefst 70 gasten in 24 passagiershutten, terwijl een bemanningsteam van 174 alles in goede banen leidt en gasten in de meevarenden legt. Uiteraard zijn de eigenaarsvertrekken het meest uitbundig, bijvoorbeeld door de kleedkamer van 40 vierkante meter, een badkamer met jacuzzi, een privékantoor, een woonkamer en jacuzzi’s.

Oman

Het jacht is uitgerust met medische kamers, een tandheelkundige kamer, talrijke vergaderruimten, lounges en amusementsvoorzieningen, waaronder een privé-bioscoop met maar liefst 50 zitplaatsen. Het interieur is voorzien van talloze Omaanse details door het hele decor,.

Oplevering in 2008

In 2006 kwam de bestelling van het project binnen bij de Duitse werf Lürssen die het koninklijke, varende juweel vervolgens in 2008 afleverde.

Net als veel andere projecten van Lürssen is het jacht ontworpen door Espen Oeino, onder meer bekend van Octopus en Dilbar. Zij zijn erin geslaagd om het meest uitgebreide zwembad te plaatsen dat ooit op een schip is geïnstalleerd en het bovendek doet deels dienst als helikopterplatform.

Het 155 meter lange superjacht Al Said  is voor het eerst sinds de oplevering te koop aangeboden door BlackOrange Yachts. Hoeveel het moet gaan kosten is onduidelijk, want de prijs is op aanvraag. Maar reken er maar op dat het om honderden miljoenen gaat.