De duurste vastgoeddeal in Dubai heeft reeds plaatsgevonden. Volgens Property Monitor, het in Dubai gevestigde onroerendgoedplatform, is het circa 33% hoger dan het vorige record dat werd gevestigd in 2015. Deze villa is in korte tijd 50% in waarde gestegen vanwege de perfecte ligging aan het strand en is daarmee is het ook meteen de duurste villa op het residentiële Dubai geworden.

Palm Jumeirah

Deze op maat gemaakte villa, op één van palmen op het Palm Jumeirah, is het duurste woonhuis in Dubai. De moderne snufjes maken het object nog specialer dan het op het eerste zicht al is. Het huis wordt omschreven als een ‘7-sterren hotel’ doordat het ook de mogelijkheid biedt voor de toekomstige eigenaar om persoonlijke schoonmakers, butlers en privé-chefs in huis te nemen. 

Dubai

“Het zien van een transactie van deze omvang illustreert de aanhoudende kracht van Dubai’s vastgoedmarkt, met name in het ultra-high-end segment”, zei Zhann Jochinke, COO van Property Monitor, in een verklaring. “De transactie verslaat niet alleen het vorige record van Dubai, maar dicht de kloof tussen de luxemarkt van Dubai en die van toonaangevende wereldsteden zoals Londen, New York en Hong Kong.”

Bij levering van de woning krijgt de nieuwe eigenaar niet alleen een state-of-the-art huis, maar ook een geheel eigen privéstrand van wel 70 meter lang. Zelf beschikt de woning over een overdekt zwembad, een grote sauna, een stoombad, een massageruimte, een eigen bioscoop, tien slaapkamers, een wijnkelder en een prachtig uitzicht op het Atlantis Hotel, de zee en de adembenemende skyline van Dubai.

Uiteindelijke verkoop

Er is gebruik gemaakt van peperdure materialen, waaronder Italiaanse marmer en vergeet en niet te vergeten de abnormaal dure designermeubels van Giorgetti en Minotti. Conor McKay van Belleview Real Estate kreeg de eer om de villa te verkopen en dat lukte hem uiteindelijk voor een krankzinnige $ 72.6 miljoen, omgerekend € 67 miljoen. 

De grootste vastgoeddeal was hiervoor die van een herenhuis, evenals op het Jumeirah Bay Island, dat werd verkocht aan een niet nader genoemde Europees Forbes Top 500-lid. Een andere opmerkelijke deal was die van ONE100 PALM. Deze villa werd gekocht door een in Monaco woonachtige Zwitserse familie die bij de aanschaf ervan meteen ook eigenaar werden van een Ferrari én Rolls-Royce.