John Mayer heeft al vaker aangetoond dat hij een van de meest vooruitstrevende horlogeverzamelaars uit de muziekindustrie is met zowel klassieke als moderne uurwerken in zijn collectie. Tijdens een show in Atlanta werd de Amerikaanse singer-songwriter gespot met een zeldzame Royal Oak van Audemars Piguet.

50-jarig jubileum Royal Oak

Ter ere van het 50-jarig jubileum van het model bracht de Audemars Piguet eerder dit jaar een hele reeks nieuwe Royal Oaks en besloot veilinghuis Phillips 80 Royal Oaks te veilen. Het door Gérald Genta ontworpen horloge werd uitgebracht in 1972 en is zonder twijfel het boegbeeld de Zwitserse horlogemaker.

De nieuwste versies hebben kleine ontwerpaanpassingen en ergonomische verbeteringen die Mayer klaarblijkelijk zeer op prijs stelt. Het gaat om een 41 mm Royal Oak Selfwinding Flying tourbillon, afgewerkt in titanium met een gezandstraalde blauwe Grande Tapisserie-wijzerplaat.

Verder is het polshorloge versierd met witgouden uurmarkeringen, Royal Oak-wijzers met lichtgevende coating, een witte cirkel om het minutenspoor te markeren en afgewerkt met Côtes de Genève, en traditioneel Zwitserse decoratie die bestaat uit een gelijkmatig patroon van golvende, parallelle lijnen.

AP

Het uurwerk is voorzien van het zelfopwindende Calibre 2950-uurwerk dat een vliegende tourbillon combineert met een centrale rotor. De dunnere armband is ook gemakkelijker om de pols, wat fijn is voor een gitarist als Mayer zelf.

Liefde voor de tourbillon

Echter is dit niet de enige speciale editie Royal Oak met een tourbillon in zijn bezit, want hij heeft er ook een in het rosé goud. In een video van Hodinkee vertelt hij waarom hij houdt van tourbillons: “Ik ben dol op een tourbillon omdat het een heleboel technologie is om een ​​wandklok te zijn. Het doet niets meer dan je de uren en minuten vertellen, maar het proces om dat te doen is zo’n Rube Goldberg-apparaat. Ik hou ervan.”

Het specifieke model is enkel en aaleen op aanvraag verkrijgbaar en daardoor zo goed als onbereikbaar voor doorsnee stervelingen. Audemars Piguet CEO François-Henri Bennahmias heeft echter gezegd dat het merk van plan is een “groot deel” Royal Oaks opzij te zetten voor nieuwkomers om een relatie met het merk op te bouwen.