Lamborghini heeft de Countach in een nieuw, modern jasje gestoken. En wat voor een! In 2021 werd de Countach LPI 800-4 tentoongesteld aan de wereld, maar tot voor kort stond er nog geen enkele op Nederlandse platen. Vastgoedondernemer Gerard van der Horst heeft daar na het betalen van miljoenen verandering in gebracht.

Wagenpark van miljonair Gerard van der Horst

De Brabantse Van der Horst is een Nederlandse vastgoedmagnaat die al enkele eerdere keren krantenkoppen haalde. In 2013 kocht hij namelijk maar liefst 3.200 woningen in Duitsland voor in totaal € 140 miljoen en volgens de eigen website van zijn holding is het vastgoedportefeuille meer € 500 miljoen waard, terwijl zijn eigen vermogen voor het laatst in 2020 door Quote werd geschat op € 190 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard van der Horst (@gerardvdhorst)

Buiten het ondernemen in stenen is de 54-jarige ook een fervent auto- en raceliefhebber. In zijn garage staan al exotische sportwagens zoals een Lamborghini Sián, een Lamborghini SCV12 (ter waarde van € 3 miljoen), Lamborghini Aventador SVJ, Lamborghini Urus en een Ferrari 812 Competizione, maar zijn nieuwste aanwinst zal zijn échte paradepaardje worden.

Eerste Nederlandse 2021 Lamborghini Countach

Begin augustus van vorig jaar maakte het automerk onder leiding van CEO Stefan Winkelmann bekend het 50 jarig jubileum van de Countach te vieren met het vernieuwde model: de LPI 800-4 (verwijzend naar de originele ‘codenaam’ van de auto).

De oplage van de Countach LPI 800-4 werd beperkt tot 112 eenheden die allen identiek lijken op de oude Countach. Zo zijn de koplampen en koelopeningen achter de portieren duidelijk overgenomen van de originele Countach en datzelfde geldt voor de wielkasten die duidelijk geïnspireerd zijn door het eerste model – die werd gepresenteerd in 1966.

Echter is de 2021-editie uiteraard een stuk krachtiger, aangezien de aandrijflijn van de Lamborghini Sián in de Countach is gebruikt. Ook is ‘ie moderner gemaakt met bijvoorbeeld een gloednieuw middenconsole met daarin een 8,4 inch touchscreen. De kleurstelling van de nieuwe Lamborghini Countach is precies hoe Ferruccio Lamborghini zijn Countach járen geleden had samengesteld: met een witte lak en een zwart-rood interieur. De Countach LPI 800-4 rijdt op 20 inch wielen voor en 21 inch achter en de banden zijn Pirelli P Zero Corsa’s.

Topsnelheid van 335 km/u

Onder de motorkap van de Countach LPI 800-4 ligt voor de Sián kenners dus de 814 pk sterke 6.5 V12-motor en samengang met de 34 pk sterke elektromotor. Hiermee raast Countach binnen 2,8 tellen van 0 naar 100 kilometer per uur en in slechts 8,6 seconden naar de 200 kilometer per uur te. De topsnelheid van de Countach LPI 800-4 bedraagt maar liefst 335 km/u.

Van der Horst heeft naar verluidt € 2,6 miljoen betaald om dit Italiaanse meesterwerk te bemachtigen en flink op z’n staart te trappen.

Lamborghini Countach LPI 800-4