Nadat Duitse tuner Techart, gespecialiseerd in bestaande Porsches, eerder dit jaar hun GTstreet R introduceerde is het tijd voor iets nieuws. Een cabriolet. Ook de Techart GTstreet R Cabriolet is meer dan slechts een schreeuwerig aangeklede 911 Turbo S. Uiteraard hebben ze de sportwagen voorzien van een hoop esthetische opsmuk, maar qua prestaties mag ‘ie er ook best wezen.

TechArt GTstreet R Cabrio is alles behalve subtiel

Je moet er wel echt van houden, want subtiel is het beslist niet. Maar wie van opvallend en schreeuwerig houdt wordt hier op z’n wenken bediend. Van zowel de coupé als de cabrio gaan er maar 87 eenheden van de productielijn rollen. Alle exemplaren worden voorzien van een koolstofvezel voorklep en dito spatborden, wielkastverbreders, evenals een bombastische achtervleugel van twee delen en de nodige koelopeningen in het nieuwe bumperwerk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TECHART (@techart_germany)

De motortuning van de opgevoerde Porsche 911 Turbo S

TechArt biedt meerdere pakketen aan die het vermogen van de 911 Turbo S bevorderen. De standaard Porsche 911 Turbo S heeft 650 pk onder de kap, maar Techart biedt versie aan van 710 pk en 900 Nm koppel tot 800 pk en 950 Nm koppel. Dat laatstgenoemde en meest ingrijpende pakket staat garant voor een topsnelheid van 350 km/u.

Porsche

Verder legt Techart de getransformeerde tot 2,5 centimeter dichter tegen het asfalt aan, maar dit valt nog verder te verlagen tot 3 centimeter. De carrosserie van de GTstreet R rust op 20- en 21-inch lichtmetaal wielen die aan de voorkant extra ver naar buiten staan middels een vergrote spoorbreedte.

Clubsport Package

Daaraan toegevoegd heeft TechArt het Clubsport Package in het leven groepen, voor wie het nog extremer wil aanpakken. Dit pakket omvat onder meer een rolkooi, kuipstoelen en een volledig aanpasbaar onderstel. De gelimiteerde opgave van de TechArt GTstreet R Cabrio bevat een startprijs van € 63.000 voor de tuning, dat is uiteraard exclusief de Porsche.

Lees er meer over op de website van Techart.

TechArt GTstreet R Cabrio