Ondanks moeizame coronajaren die er bij artiesten over het algemeen financieel flink heeft inhakte, heeft Jan Smit niets te klagen. De Volendammer gaat per 1 juli aantreden als voorzitter van Eredivisionist FC Volendam: “Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben.”

Jan Smit is van alle markten thuis

Hiervoor was Smit binnen de club actief als voetbalbestuurder en daarnaast heeft hij nog een aantal ondernemingen lopen. Zoals een platenlabel, genaamd Vosounds, waar Gerard Joling, George Baker en zus Monique Smit bij getekend zijn, en heeft de 36-jarige een eigen restaurant ‘Lotje Wine & Dine’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

Naast zingen en optreden, u kunt hem boeken voor € 14.000 per uur, en ondernemen is ook prestenteerwerk op de buis aan hem besteed. Al enige poos kun je hem zien en horen in De beste zangers van Nederland, was hij voorheen jurylid bij The Voice of Holland, waar hij net als Ali B € 500.000 per seizoen zou hebben gekregen, en was hij één van de presentatoren tijdens het Eurovisiesongfestival.

Volendamse artiesten boeren goed – ook in de coronajaren

Quote heeft uitgeplozen dat zijn vermogen verspreid is over twee persoonlijke holdings. Daaruit konden ze over het eerste coronajaar een winst concluderen van € 366.000 met in de reserves maar liefst € 5,2 miljoen. Hoewel zijn totale vermogen door het zakenblad in 2016 werd geschat op € 9 miljoen, stond de teller in 2019 alweer op € 13 miljoen.

Hetzelfde is van toepassing bij mede-Volendammers Nick en Simon. De persoonlijk BV van Schilder is met €231.000 verhoogd om uit te komen op een totaal van €2,7 miljoen en Keizer moet genoegen nemen met € 4,4 miljoen: stijging van € 322.000.