De Nederlandse huizenmarkt is door het dolle heen en dat is Herman den Blijker vast niet ontgaan. In 2004 kocht de tv-kok een twee-onder-een-kapwoning aan de Straatweg in het Rotterdamse stadsdeel Hillegersberg en wil daar nu, 18 jaar later, minimaal het viervoudige voor terug. “Een van de Rotterdamsch meest excentrieke woningen!”

Extravagante villa van Herman den Blijker op de markt

Destijds betaalde hij er € 543.900 voor, terwijl er nu € 2,5 miljoen voor gevraagd wordt – een stijging van circa € 2 miljoen. Op zijn hoogtepunt wist Den Blijker maar liefst 12 restaurants tegelijkertijd succesvol te laten draaien, dus met vastgoed weet hij ook vast te onderhandelen.

Herman den Blijker

Zijn eerste restaurant – De Engel in Rotterdam – kreeg namelijk een prestigieuze Michelinster, die uiteindelijk in 2002 weer zou worden ingetrokken en sinds 2005 heeft de Rotterdammer een reeks tv-programma’s gemaakt. We gaan niet iedere show opsommen, maar we tellen er zo’n 29. Wellicht het meest bekende tv-optreden was samen met Gordon Ramsay: ‘Herrie in de keuken!’.

Herman den Blijker

Ondanks tegenvallende kijkcijfers bij RTL, besloot John de Mol met de 63-jarige in zee te gaan en zodoende zette de Rotterdammer eind 2019 zijn krabbeltje onder een vierjarig jarig contract bij Talpa. “Talpa maakt het mogelijk om de komende jaren programma’s te maken en te ontwikkelen die altijd op mijn verlanglijstje hebben gestaan! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan’’, zei hij indertijd.

Royaal twee-onder-een kapper

Enfin, de woning waar het om gaat is er een met 435 m2 aan eigen grond en is volledig beveiligd door camera’s en een alarmsysteem. En uiteraard zit er een chefs-keuken in. “Buitengewoon veel exclusieve materialen, ongekend fraai natuursteen, technische gadgets die het leven luxe omarmen én een keuken die in geen enkel ander huis te vinden is, waar je jezelf als een ware chef-kok kunt uiten”, aldus de Rotterdamse Vastgoed Makelaardij.

Elder is de woning uitgerust met een luxe badkamer, professionele wijnklimaatkasten, een thuisbar, meerdere open haarden en de achtertuin, gelegen aan een landelijk weiland, is te betreden via een dubbele schuifpui.

‘Rijkste kok van Nederland’

In 2013 riep zakenblad Quote hij als rijkste kok van Nederland goed voor zo’n €3 miljoen. Twee jaar later was dit alweer bijna €5 miljoen. Het eigen vermogen van de chef-kok werd eind 2016 geschat op ruim €3,5 miljoen. Daarnaast was ook nog een voorziening – vermoedelijk een opgebouwd pensioen – van ca. €1,5 miljoen.

Herman den Blijker