Het lijkt haast alsof de voertuigen in de Bond-films meer besproken worden dan de films zelf. Land Rover heeft daar een aandeel in, maar het draait qua auto’s voornamelijk om Aston Martin. Goed nieuws, want er kan binnenkort geboden worden op een Aston Martin DBS Superleggera uit de meest recente Bond-film No Time to Die tijdens een veiling van veilinghuis Bonhams.

Aston Martin DBS Superleggera uit No Time to Die

Deze DBS Superleggera uit 2019 zal een hoofdrol vertolken tijdens het Bonhams Festival of Speed ​​Sale dat op vrijdag 24 juni in Goodwood zal gaan plaatsvinden. Naast deze spotwagen kan er ook geboden worden op een aangepaste Land Rover Defender, speciaal gebouwd voor de Bond-film Spectre uit 2015.

“Bonhams heeft een geschiedenis in het succesvol verkopen van auto’s uit de James Bond-films, en daarom zijn we verheugd om twee recente sterren van de serie te presenteren.”

De eerste en enige eigenaar was zo vriendelijk om de auto uit te leven aan Eon Productions. De productiemaatschappij kozen ervoor om het op die manier te doen, omdat Aston Martin geen fabrieks DBS Superleggera voor de productie kon leveren. De filmmaatschappij gebruikte de DBS Superleggera ongeveer twee jaar en legde er 90% van kilometers die de kilometerteller aangeeft mee af.

Dankzij de 715 pk sterke 5,2-liter twin-turbo V12-motor is deze Britse bolide uiterst geschikt voor sensationele achtervolgingen. De Grand Tourere bereikt met deze aandrijflijn namelijk een topsnelheid van 340 km/u en vanuit stilstand knalt ‘ie binnen 3,4 seconden naar de 100 km/h.

Meer dan de nieuwprijs

Ondanks dat dit model minder prominent naar voren komt in vergelijking met de eerdere films, wordt er ingeschat dat deze filmauto meer gaan moet gaan opleveren dan de nieuwprijs van €379.000. Bonhams schat namelijk in dat deze No Time to Die-auto tussen de € 465.000 en € 580.000 zal gaan opleveren. Maar goed, zo gaat dat bij auto’s die onderdeel uit hebben gemaakt van kaskrakers.

Eerder deze werd de Aston Martin DB5 van Bond-acteur Sean Connery geveild.