Gordon Heuckeroth lijkt Nederland definitief voor goed – en wellicht voor altijd – te verlaten. De BN’er voelt zich als een vis in het water in Dubai en daardoor besloot hij zijn penthouse in Amsterdam-Noord in de etalage te zetten. Dat is echter niet zijn enige penthouse, ook zijn woning in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad kan nu gekocht worden.

Penthouses van Gordon

Eerder verkocht hij na een langdurige verkoopprocedure eindelijk zijn villa in Blaricum waar hij 22 jaar woonde. “Nu is het tijd om hetzelfde te doen met mijn huizen in Kaapstad en Amsterdam. Ik ben verdergegaan en kwam tot de conclusie dat drie huizen in drie continenten een beetje te veel van het goede is”, aldus Gordon. “Ik heb hier (in Dubai, red.) mijn ‘happy place’ gevonden en hoef niet meer verder te zoeken. Dit is waar ik naar verlangde.”

Gordon

Zijn penthouse in Kaapstad is zelfs nog groter dan die in Amsterdam, waar hij amper de kans heeft gehad op tijd te spenderen. Die beslaat namelijk 250 vierkante meter, terwijl die in Zuid-Afrika 315 vierkant meter aan woonoppervlak aanbied. “Verfijnd wonen in het hart van de stad”, aldus de makelaar van RE/MAX.

Ondanks dat hij dat penthouse in het luxe appartementencomplex ‘The Wave’ tegenover het IJ amper een jaar geleden aanschafte, vraagt de 53-jarige er € 1,5 miljoen meer voor dan dat hij ervoor betaalde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

Het penthouse is verdeeld over twee verdiepingen en heeft verder een riante woonkamer, een eetkamer en een strak afgewerkte keuken met kookeiland, waarbij alles hoogwaardige is afgewerkt. De drie slaapkamers komen allemaal met en-suite, luxe marmeren afgewerkte badkamers.

Twee enorme terrassen bieden geweldige “amusementsfaciliteiten in de buitenlucht” en een waanzinnig uitzicht op de levendige, kleurige stad en de wereldberoemde Tafelberg. Helemaal onderaan is overigens nog een zwembad voor alle inwoners van het complex.

Vraagprijs van het penthouse in Kaapstad

De woning moet beschikken over ’topbeveiliging’ en Gordon wil er graag 11.950.000 Zuid-Afrikaanse rand, omgerekend € 722.748, voor vangen.