LeBron James heeft er weer een nieuwe titel bij en is volgens Forbes uitgegroeid tot miljardair. De Amerikaanse basketballer droomde er al lang van om miljardair te worden en hij is de allereerste actieve NBA-speler die deze mijlpaal heeft bereikt, terwijl zijn vermogen in 2018 nog werd geschat op $ 450 miljoen.

LeBron James is uitgegroeid tot miljardair

De LA Lakers-speler heeft volgens zakenblad Forbes “zijn bedrijf heeft gemaximaliseerd” en meer dan $ 1,2 miljard aan inkomsten vóór belastingen gegenereerd. Zijn NBA-salaris bij drie verschillende teams in de afgelopen 19 jaar hebben hem in totaal $ 383 miljoen opgeleverd. Verder heeft James meer dan $ 900 miljoen aan inkomsten binnengehaald uit “goedkeuringen en andere zakelijke ondernemingen.”

Eerder deze maand publiceerde Forbes een lijst waarin de ‘50 bestbetaalde atleten van 2022‘ staan vermeld. Daaruit was op te maken dat James in kalenderjaar 2022 tot dusver $ 121,2 miljoen aan zijn vermogen kon toevoegen. Alleen Lionel Messi verdiende meer: in totaal $ 130 miljoen.

Miljardairsdroom

In 2014 zei de basketballer al in een interview met GQ dat hij zijn “bedrijf wil maximaliseren” en dat hij zeer “opgewonden zou zijn” als hij als atleet een miljard waar zou zijn. Naast lucratieve samenwerkingen met megaconcerns als Nike en Walmart, schrijft Forbes dat James zijn deals structureerde om aandelen in die merken op te nemen.

Daarnaast investeert de 37-jarige er doeltreffend op los. Met name zijn investering in tv- en filmstudio SpringHill Entertainment springt eruit, waarvan de waarde wordt geschat op circa  $ 300 miljoen. De studio produceerde bijvoorbeeld de film Space Jam: A New Legacy, die wereldwijd $ 163 miljoen genereerde, waar LeBron de hoofdrol in speelt.

Vastgoedportfolio van tientallen miljoenen

Forbes schat ook dat hij voor $ 80 miljoen aan onroerend goed bezit, waaronder een herenhuis met 1.200 vierkante meter aan woonoppervlak van bijna $ 37 miljoen in Beverly Hills.

Michael Jordan is de enige andere miljardair in de basketbalsport op de lijst van Forbes. Echter bereikte hij die status pas pas in 2014: meer dan een decennium nadat hij met pensioen ging, terwijl LeBron momenteel nog actief is. Een ongekend knappe prestatie dus, voor in hoeverre dat nog niet duidelijk was.