De tijd van prinsen, prinsessen en koningen en koninginnen lijkt inmiddels behoorlijk achterhaald, maar alsnog hebben zij met blauw bloed een voorsprong op de rest van de stervelingen. Het Nederlandse koningshuis ontvangt jaarlijks bakken met belastinggeld en geven dat deels uit aan vastgoed, vakanties, boten, auto’s enzovoorts.

Vastgoed van Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven

Ook Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven kan daarover meepraten. Vorig jaar schafte hij nog een villa aan de Loosdrechtse Plassen aan, waar hij momenteel samen vertoeft met zij vrouw Marilène en hun drie kinderen.

Prins Maurits

Niet iedereen houdt bezig met alle verwanten van het koningshuis, dus even een beknopte samenvatting van Van Vollenhoven. Officieel aangeduid als Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, is de 54-jarige de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij is is dus de neef van onze koning en zou onderdeel zijn van de lijn van troonopvolging, maar dat veranderde toen Prins Pils in 2013 koning werd, omdat deze beperkt is tot drie graden van bloedverwantschap.

Koninklijk Amsterdams pand in de verhuur

Onlangs heeft de kapitein-luitenant-ter-zee een luxe pand in de hoofdstad te huur gezet. Volgens Bekende Buren staat zijn vorige woning in Amsterdam-Zuid nog altijd ingeschreven op zijn naam, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk zal fungeren als huurbaas.

Woning beslaat in totaal 204 m2 aan woonoppervlak en heeft vijf slaapkamers en twee badkamers verdeeld over drie etages plus een een souterrain. De achtertuin van 45 vierkante meter is niet vanzelfsprekend in Amsterdam.

Maandelijkse huurprijs

Wie z’n intrede wil nemen in het pand, moet bereid zijn om € 7000 per maand. En dat niet alleen, er moet ook nog een waarborgsom afgetikt worden van €14.000, oftewel de dubbele maandhuur. Voor meer beelden verwijzen we u graag door naar de website van Bekende Buren.

Vorig jaar verkocht zijn broer, Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven, een villa in Noordwijk tegenover een redelijk bescheiden prijs.