Noordwijk doet het goed op de vastgoedmarkt. Laatst zagen we de drummer van Kensington zijn prachtige villa verkopen – naar verluidt gekocht door de Meilandjes. Dat huis groeide uit tot het meest bekeken huis op Funda voor een bepaalde periode. Ditmaal hebben we te maken met nog een Noordwijkse villa, maar deze keer is de verkoper een prins van Oranje.

Villa in Noordwijk van Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven

Voor wie niet op de hoogte is: Pieter-Christiaan is de derde zoon van Prinses Margriet. Zijn broers zijn prins Bernhard, prins Maurits en prins Floris. Hij kocht zijn optrekje in 2007 voor een onbekende prijs. Wel rust er een hypotheek van iets meer dan 1 miljoen euro op.

De Noordwijkse woning is verdeeld over twee verdiepingen, exclusief de kelder en zolder. Wat vooral opvalt is dat alle kamers heel ruim zijn. De woning beschikt over vier slaapkamers en drie badkamers. De grasgroene vloekt naar onze mening ietwat met de rest van het huis, maar goed, dit is slecht een klein detail. Het is een fraaie, ruime keuken waar u op uw dooie gemak een subliem glaasje champagne in kunt schenken.

prins-villa-3

De woonkamer is voorzien van een open haard en openslaande deuren naar terras en tuin. Richting de eetkamer is een erker die evenals vanuit de keuken zich top de tuin biedt.

Het is gelegen op perceel van 540 m2 eigen grond en met 215 m2 aan woonoppervlak. De tuin is geheel omheind en biedt in de zomermaanden veel zon en privacy. Ook is er een ruim zonneterras aan deze achterzijde, lounge-set en speelgelegenheid voor het nageslacht.

De dubbele garage voor 2 auto’s is voorzien van elektra en 2 automatisch te bedienen deuren. De garage is op een eenvoudige manier bij de woning te betrekken om het gastenverblijf te vergroten of om een extra kantoor te realiseren.

Huren of kopen?

Zoals u al voelt aankomen, is het voormalige huis van een prins dikwijls haast niet te betalen voor de doorsnee sterveling. Toch valt de vraagprijs nog wel enigszins mee. Pieter-Christiaan heeft een bedrag van €1.499.000 voor ogen. Eerder bood hij het onderkomen ook al aan voor huur, daar wilde hij graag 4.000 voor vangen. Neem hier een uitgebreid kijkje in de aangeboden woning op Erasmusweg 53 te Noordwijk.

Noordwijk Prins prins-villa-6 Noordwijk Prins Noordwijk Prins