Sadio Mané is samen met Erling Braut Håland en Darwin Núñez een van de meest spraakmakende transfers tijdens de zomer transferperiode. De Senegalese vleugelspeler won bij Liverpool zo goed alles wat er te winnen valt: de Champions League, de Premier League, de  UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup, waardoor Bayern München wel geld in hem ziet.

Sadio Mané naar Bayern München

In juni van 2022 tekende Mané een contract bij Bayern München, dat circa € 32.000.000 voor hem betaalde om hem vast te leggen tot medio 2025, terwijl zijn loon hem naar verluidt een van de best betaalde spelers ter wereld maakt. Volgens The Mirror gaat de Duitse club hem ongeveer £ 360.000, omgerekend € 416.372, per week betalen, met mogelijk nog eens € 8,7 miljoen aan eventuele bonussen.

Voordat de transfer helemaal was afgrond, circuleerde al in de media dat de voetballer uit was op salarisverhoging en een nieuwe uitdaging. Echter werd dat ontkracht door zijn zakenwaarnemer, Bacary Cisse. Hij zei: “Dat zijn valse geruchten. Daar wilden we het niet over hebben. Een speler van het kaliber van Sadio kan niet het salaris verdienen waar mensen het over hebben.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sadio Mane (@sadiomaneofficiel)

Sinds de Reds hem overnamen van Southampton, heeft Mané zich ontwikkeld tot een van de beste spelers in het mondiale voetbal. Samen met Roberto Firmino en Mo Salah vormde hij een formidabel drietal in punt bij Liverpool. Dat weerhield hem er echter niet van om Egypte, waar Salah voor uitkomt, uit te schakelen voor het WK 2022 in Qatar.

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui

Ook voormalige Ajacieden Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui behoren tot de nieuwkomers. Zij moeten optimaal gebruik gaan maken van Mané’s snelheid, directheid en neusje voor de goal. Bij Liverpool was de 30-jarige in totaal 120 keer trefzeker in 259 wedstrijden en gaf hij 48 assists. Samen moet zij ervoor zorgen dat Bayern München de 11e Bundesliga titel op rij gaan winnen.