Na een stortvloed aan speculaties is de kogel is definitief door de kerk. Erling Braut Haaland vertrekt na twee jaar alweer bij de Schwarzgelben. Hij pakt zijn voetbaltas in en vertrekt richting  richting Manchester om in de voetstappen van zijn vader te treden, die ook voor Manchester City speelde (van 2000 tot 2003). Toentertijd was City nog niet volledig afhankelijk van het oliegeld en waren nog een middenmoter in de Premier League.

Erling Haaland naar Manchester

Momenteel is City echter een van de rijkste clubs ter wereld. De overstap van Dortmund naar de Cityzens zal ze ongeveer € 65 miljoen gaan kosten vanwege een ontsnappingsclausule in zijn contract. Uiteraard is het voor Haaland wel zo netjes om even afscheid te nemen van zijn oud-teamgenoten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester City (@mancity)

Voetballers zijn over het algemeen gefixeerd op alle mogelijk materialistische bezittingen, dus komt het geregeld voor dat spelers peperdure afscheidscadeau’s geven. Maar goed, het stelt voor hem tegelijkertijd niet eens zoveel voor, aangezien hij in de Premier League £ 375.000 per week (op jaarbasis: € 24 miljoen), circa € 442.000 plus bonussen, gaat verdienen. Om dat in perspectief te plaatsen: toen de 21-jarige in 2019 bij Dortmund binnenkwam, ontving hij wekelijks £132.000, circa € 156.000

Afscheidscadeau van het Noorse toptalent

De Noorse spits kocht volgens de Bild voor iedere selectiespeler (33)  een Rolex ter waarde van tussen de € 13.000 tot € 15.000 cadeau heeft gegeven. Deze uurwerken bevatten een gepersonaliseerde EBH (Erling Braut Haaland)-gravering, komen toevallig uit Nederland en werden bezorgd in twee limousines.

Verder heeft de Noor ook gedacht aan 20 stafleden in Duitsland, aan wie hij ongeveer twintig Omega-horloges zou hebben uitgedeeld voor ongeveer € 6.000 per stuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

Het zou gaan om de Rolex Submariner Dateoysters van 41 mm in Oystersteel and yellow gold. De nieuwste generatie Submariner en Submariner Date blijven trouw aan het originele model dat in 1953 werd gelanceerd. 

Erling Haaland