Het Noorse voetbalfenomeen Erling Haaland heeft zich in de afgelopen twee jaar in de schijnwerpers gespeeld bij zo’n beetje iedere grote club ter wereld. FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain en Manchester City zouden al aan het azen zijn op de handtekening van de jonge spits vanaf het moment dat het ging lopen bij Borussia Dortmund, waar hij vooralsnog een spitsen-duo vormt met Oranje-international Donyell Malen.

Erling Haaland gaat hoogste salaris van de gehele Engelse competitie verdienen

Van deze topclubs lijkt Manchester City van Sheikh Mansour de grootste kanshebber. Sterker nog, Sportsmail meldt dat de 21-jarige een ‘substantieel financieel pakket’ aangeboden heeft gekregen ter waarde van ongeveer £ 500.000 (omgerekend meer dan € 603.000) per week verdienen. Iets wat hem de best betaalde speler van de Premier League zou maken. Hiermee zou de Noor dus sterren als Kevin de Bruyne, maar ook Portugees Cristiano Ronaldo, die volgens Goal.com bij Manchester United  £ 385.000 (omgerekend circa € 464.400) per week opstrijkt.

Maar daarmee is hij niet de rijkste speler in het Europese topvoetbal. Want mocht Haaland dit salaris gaan ontvangen verdienen de volgende vier, volgens cijfers van Daily Mail, alsnog meer – exclusief sponsordeals.

  1. Lionel Messi – £ 960.000 per week (omgerekend € 1.157.885)
  2. Neymar – £ 606.000 per week (omgerekend € 731.000)
  3. Oscar – £ 540.000 per week (omgerekend € 651.463)
  4. Gareth Bale – £ 528.000 per week (omgerekend € 636.807)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Zijn vader speelde al voor Manchester City

Het zou geen vreemde keuze zijn om voor City te kiezen, want zijn vader, Alf-Inge Haaland, heeft ook voor The Citizens gespeeld. Om precies te zijn: drie hele seizoenen. Alleen was zijn laatste seizoen voor erg naar afgelopen doordat Manchester United-captain Robbie Keane tijdens de Manchester-Derby zijn carrière zo goed als beëindigde door een horrortackel op hem in te zetten als wraakactie.

Gelukkig lopen dit soort figuren bijna niet meer op de velden en lijkt de kust veilig voor Erling Haaland, om de overstap te maken. The Daily Mail meldt zelfs al dat er een persoonlijk akkoord is met de goalgetter. In het contract van Haaland bij Borussia Dortmund staat dat hij in de zomer voor € 75 miljoen mag vertrekken en de kans dat hij vertrekt is daardoor immens groot. Zeker aangezien Haaland met Kylian Mbappé, die wellicht gaat verkassen richting Real Madrid, gezien wordt als de grootste talenten ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)