Het tijdperk van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi lijkt binnen een paar jaar voorbij te zijn. Gelukkig zijn er genoeg talenten die rondlopen op de aarde die hetzelfde doel hebben als dat onze Portugees en Argentijn voor ogen hadden: de allerbeste worden. Hoe jonger je bent en hoe meer je laat zien op het wereldtoneel, hoe hoger je waarde wordt. We hebben hier genoeg talenten rondlopen die een aardig prijskaartje aan zich hebben hangen.

De prijzen lopen tegenwoordig op tot krankzinnige bedragen. Vroeger kon je voor een prikkie Ronaldinho en Ronaldo (9) oppikken. Deze tijden zijn niet meer met elkaar te vergelijken. Transfermarkt.nl heeft altijd een prachtige top 10 lijst die wij even grondig door gaan nemen

10. Frenkie de Jong – € 90 miljoen

We beginnen gelijk goed. Frenkie de Jong uit Arkel staat op plek nummer 10 met een waarde van € 90 miljoen. Toen hij aan Barcelona werd verkocht tikte de club uit Catalonië € 80 miljoen voor de 24-jarige Nederlander neer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

9. Jadon Sancho, € 90 miljoen

Na zijn transfer van Borussia Dortmund naar Manchester United had de Engelsman nog even last van opstartproblemen, maar hij lijkt nu eindelijk zijn draai te hebben gevonden in Manchester. Nu is het een kwestie van doorgaan en dan zal zijn waarde nog veel meer gaan stijgen. Borussia werd met alle bonussen meegerekend voor € 95 miljoen naar Manchester gehaald.

8. Neymar Junior, € 100 miljoen

Record aankoop Neymar Junior ging in 2017 naar Paris Saint Germain voor een record bedrag voor € 220 miljoen om uit de schaduw van Lionel Messi te verdwijnen. Hij wou de Ballon Do’r winnen en verliet daarom misschien wel het beste aanvalstrio die er ooit is geweest. Sindsdien is het prima gegaan in Parijs, maar een Ballon Do’r heeft er tot nu toe helaas nog niet in gezeten voor de 29-jarige Braziliaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

7. Kevin de Bruyne, € 100 miljoen

Kevin de Bruyne werd in seizoen 15/16 voor € 75 miljoen overgekocht van VFL Wolfsburg. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de startende elf van de Cityzens.

6. Romelu Lukaku, € 100 miljoen

Onze zuiderburen hebben het goed voor elkaar. Het spitsen fenomeen Romelu Lukaku maakte de overstap van Internazionale terug naar zijn geliefde Chelsea voor maar liefst € 115 miljoen. Bij zijn debuut liet hij meteen zien waarom hij zoveel waard is. Nu hij weer terug is van een blessure zullen de doelpunten ongetwijfeld weer gaan vallen als regen in Londen.

5. Mohamed Salah, € 100 miljoen

In Juli 2016 haalde Liverpool een relatief onbekende Egyptenaar voor € 42 miljoen uit Rome. Dit bleek geen gekke aankoop. De Egyptenaar heeft elke cent die betaald is waargemaakt voor the Reds.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Salah (@mosalah)

4. Jack Grealish, € 100 miljoen

De duurste speler van de Premier League verkaste in 2020 van zijn geliefde Aston Villa naar het grote Manchester City. De druk ligt erg hoog en tot nu toe heeft hij het nog niet echt kunnen laten zien. Maar iedereen heeft wel eens opstartproblemen toch?

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jack Grealish (@jackgrealish)

3. Harry Kane, € 120 miljoen

Aangekomen bij de top 3 van deze lijst. Harry Kane is de beste spits van Engeland. Vorig jaar was er veel controverse rondom hem. Manchester City wou hem dolgraag overnemen van Tottenham. De bizarste bedragen werden genoemd. Misschien kan de club uit Manchester een bizar bedrag neerleggen in de winter om Harry Kane alsnog in de lichtblauwe kleuren van de Cityzens te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harry Kane (@harrykane)

2. Erling Haaland, € 150 miljoen

Ondanks de uitschakeling van Noorwegen bij de WK-kwalificaties tegen Nederland waar Haaland niet bij kon zijn door een blessure. Toch doet de pas 21- jarige Noor het geweldig. Hij werd in het seizoen 19/20 overgenomen van Red Bull Salzburg voor € 20 miljoen. Zijn waarde is sindsdien bijna 8x zoveel geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

1. Kylian Mbappé, € 160 miljoen

Uiteraard staat Kylian Mbappé op één in de top 10 meest waardevolle voetballer. Het scheelde niet veel met Haaland, maar de discussies op sociale media barsten los welke van de twee het grotere talent is. Ondanks de oudere leeftijd is volgens de meeste Mbappé de beste van de twee toptalenten.

Voor de pas 22-jarige Fransman staat een rooskleurige toekomst te wachten. Of dit nou met Messi en Neymar Junior samen is of met Karim Benzema en Vincius Junior zal de tijd leren. Zijn contract loopt af en de geruchten borrelen alweer langzaam op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)