Waar een klein land groot in kan zijn. In de muziekindustrie, en met name op het gebied van DJ’s, komen diverse grootheden uit ons kikkerlandje vandaan. Om er maar een aantal op te noemen: Tiësto, Armin van Buuren, AfrojackNicky Romero én Martin Garrix. De laatstgenoemde brak op zijn 17e door met het nummer het nummer Animals en is sindsdien niet meer weg te denken op het internationale podium.

Martin Garrix

De hoeveelheid streams op YouTube en Spotify zijn leuk en aardig, maar artiesten moeten het voornamelijk hebben van optredens. De afgelopen twee coronajaren zagen zo goed als alle DJ’s hun inkomsten dan ook slinken, maar namen als Garrix hoeven zich nergens of druk te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix)

Allerrijkste BN’er onder de 40

Zakenblad Quote heeft deze week de lijst met de ‘100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40’ uitgracht, die onder meer bestaat uit zeven BN’ers, waaronder 443-oprichter Demy de Zeeuw (vermogen van € 17 miljoen), YouTuber en ondernemer Kwebbelkop (€ 14 miljoen), ondernemer Nikkie Plessen (vermogen van € 28 miljoen) en supermodel Doutzen Kroes (vermogen van € 28 miljoen).

De 26-jarige Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, is vaste prik in de lijst en zijn vermogen is volgens de Quote onveranderd gebleven. Ook vorig jaar werd zijn vermogen geschat op € 45 miljoen, wat toentertijd goed was voor een 20e plaats. Dit jaar zakt hij acht plekken af naar de 28e positie. Hiermee is hij nog steeds wel de allerrijkste BN’er onder de 40.

Zijn vermogen is nog altijd stukken meer dan zijn Nederlandse conculega’s. Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, moet namelijk rond te zien komen met € 24 miljoen, terwijl Hardwell, artiestenaam van Robbert van de Corput, de op twee na rijkste DJ van ons land is met een geschatte nettowaarde van € 19 miljoen.