Van origine maakt het Franse modehuis Cristian Dio uitsluitend kleding, maar ze verbinden hun merknaam steeds vaker aan andere artikelen. In navolging een surfplank, een fitness-lijn en een opvallende scooter bewandelen ze nu pas echt een opmerkelijk pad.

Tuinset van Dior door topman

De tuinset van Dior komt uit de koker van topman Kim Jones en is een eerbetoon aan de alom bekende liefde van Dior voor tuinen en bloemen. “Ik voel me altijd veiliger dicht bij de aarde”, zo schreef Monsieur Dior in zijn memoires.

Technisch gezien is dit echter niet de eerste tuinset van Dior. De eerste Dior-set is namelijk ontworpen door Cordelia de Castellane en heeft de naam Lucky Milly gekregen. Om de tuinervaring naar een hoger niveau te tillen onderscheidt de collectie zich van de reguliere tuinartikelen.

De set bestaat onder meer uit een opvouwbare kruk met een kalfslederen zitting, een elegante schep en een hark. Het opvouwbare frame van de kruk is gedrapeerd met stierkalfsleer, verkrijgbaar in beige of zwart. Uiteraard allen voorzien van Dior-branding.

Gardening Set

Zowel de hark als de schop lijken net als alle andere die op de markt verkrijgbaar zijn vanwege praktische doeleinden. De handgrepen van de gereedschappen zijn bedekt met stierkalfsleer.

De set kan dus worden opgevouwen en eenvoudig meegenomen worden naar waar dan ook, maar om dichterbij de identiteit van her Franse merk te blijven, kunt u ‘m ook opgeborgen in een speciaal meegeleverde doos met een zakje zodat er, los van het tuinieren, geen troep of stof opkomt.

De Gardening Set is exclusief verkrijgbaar in een aantal de boetieks van het luxemerk bij een geselecteerde aantal landen in Europa en op de website. Voor € 8.100 kunt u in weelde kijken of u over groene vingers beschikt of uw hovenier trakteren op luxe tuingereedschap. De keuze is aan u.

De collectie valt samen met buitencollectie en een aantal versies van de Birkenstock by Dior.