London is een van de duurste steden ter wereld is om te wonen en met name in de welvarende wijk Belgravia zijn de panden haast onbetaalbaar. Maar uiteraard niet voor iedereen. Ernesto Bertarelli, een in Italië geboren Zwitserse filantroop en zakenman, heeft namelijk € 107 miljoen opzij gezet voor een 19e-eeuwse herenhuis met maar liefst 80 kamers.

Gigantisch herenhuis in hartje London

Juist ja, 80 kamers. In de afgelopen jaren is het herenhuis enorm uitgebreid, gerenoveerd en voorzien van faciliteiten als een   bioscoop, een fitnessruimte en een zwembad van 20 meter lang. Om dat het gaat om een privé transactie wordt er voor de rest weinig over bekendgemaakt.

Bloomberg merkt op dat aankoop een ommekeer benadruk in de vraag naar de “beste huizen van Londen” sinds de pandemie:  “Die eigendommen hebben in mei het meeste gewonnen in meer dan zeven jaar toen kopers streden om huizen met buitenruimte te verwerven.”

Vermogen van Ernesto Bertarelli

De Zwitserse miljardair Ernesto Bertarelli heeft zijn rijkdom met name te danken aan zijn familie. De 56-jarige is namelijk de telg van een eigenaar van een succesvol bedrijf in de farmaceutische industrie, genaamd ‘Serono’. Bertarelli kon zwemmen in het geld nadat hij in 2006 een initiatiefnemers was van de verkoop van het familiebedrijf aan Merck KGaA uit Duitsland, nu genaamd Merck-Serono. Uiteindelijk kregen ze er ongeveer € 12,6 miljard voor.

De miljardair is tevens een investeerder in Crosstree Real Estate Partners, eigenaar is van The Standard Hotel tegenover het treinstation St. Pancras. Het familiefortuin van de Bertarelli’s wordt volgens Bloomberg Billionaires Index geschat op ongeveer $ 18,4 miljard, terwijl het eigen vermogen van Ernesto zo’n €28,5 miljard moet bedragen.

Een van de duurste echtscheidingen in het VK

De Zwitserse miljardair is getrouwd geweest met voormalig Miss UK Kirsty Roper. Wellicht kunt u de scheiding zich nog herinneren. Roper kreeg namelijk een recordbedrag van €350 miljoen mee toen de twee uit elkaar gingen. Dat bedrag is echter al overstegen door de Emir van Dubai, die volgens de rechter in het Verenigd Koninkrijk zijn ex-vrouw en kinderen € 645 miljoen moest betalen.