De Lamborghini Reventón is terug en weer te koop! Een beetje dan. Een uit de twintig exemplaren is gespot op een veiling.

Waarom Lamborghini Reventón zo een big deal is

De Lamborghini Reventón debuteerde in 2007 bij de Frankfurt Motor Show. Een extravagante creatie. De naam verwijst naar een prijswinnende stier, helemaal in tune van de Lamborghini-traditie dus. De Reventón was de stier die in 1943 stierenvechter Felix Guzmán een kopje kleiner maakte. Een bijzondere reïncarnatie dus. Reventón betekent in het Spaans ‘explosie’ of ‘bloeiende bloem’ – afhangend van de context.

Twintig exemplaren rolden uit de fabriek in 2008 met een prijskaartje van 1.400.000 dollar. Een eigenaar van het eerste uur doet nu het twaalfde exemplaar uit de twintig van hand. Deze Lamborghini Reventón heeft een kleine 900 mijl op de teller (ongeveer 1450 km). 

Zeldzame Lamborghini Reventón te koop op veiling

Deze Lambo spreekt ontiegelijk tot de verbeelding – een jongensdroom. Niet enkel het iconische en herkenbare design draagt daaraan bij overigens. De Reventón haalde inspiratie uit hele hoge sferen. Het team dat de auto ontwierp zou een NAVO-luchtbasis hebben bezocht om inspiratie op te doen. Het beste conceptontwerp was uiteindelijk de basis voor deze Lamborghini Reventón. 

Het resultaat is oogstrelend en een volwaardige zijstap in de iconische collectie van het automerk. De agressieve lijnen van de bodywork, inclusief de mat-grijze looks, zullen ontelbare hoofden doen keren op straat. Die inspiratie van gevechtsvliegtuigen komt overigens ook terug in het dashboard display: een G-krachtenmeter inclusief een hoogtemeter zijn een leuke en vooral unieke toevoeging.

Tot en met 18 augustus aangeboden op veiling

Met een body van koolstofvezel in combinatie met staal kun je uitgaan van behoorlijke prestaties. Onder de motorkap schuilt een V12-motor met niet minder dan 670 pk. Van nul tot honderd trekt de Reventón in slechts 3,4 seconden. Topsnelheid (!) 340 kilometer per uur.

De auto wordt in Californië aangeboden via een veiling tot een met 18 augustus. Meekijken met de veiling kan via de website van RM Sotheby’s. Of deze Bugatti gepasseerd gaat worden qua aanschafprijs is echter onwaarschijnlijk.