Meerdere automerken heb geclaimd dat zij de duurste auto hebben, maar op basis van nieuwwaarde, is deze Bugatti Chiron in Nederland de allerduurste. In maart van dit jaar registreerde Bugatti-dealer Pon Luxury Cars in Leusden een Chiron met een nieuwwaarde van € 3.622.222 in Nederland en vandaag, drie maanden later, volgt er een met een catalogusprijs van € 4.064.477, blijkt uit data van de RDW.

Peperdure Bugatti Chiron op Nederlands kenteken

Het lijkt te gaan om een Chiron l’Ébé met 24-karaat gouden details. Er komen er maar drie van deze ‘special edition’ en dat zijn tegelijkertijd de laatste die gebouwd gaan worden van de oplage aan Chirons. Het hoofdkantoor van Bugatti heeft zelfs aan TopGear bevestigt dat er inderdaad een l’Ébe in Nederland is aangeschaft.

De Bugatti-dealer klapt niet uit de schoof wie het desbetreffende model heeft aangeschaft, maar het is bekend dat ze reeds 7 Chirons op Nederlands kenteken hebben gezet. De ‘goedkoopste’ daarvan kostte alsnog € 2,6 miljoen en werd in 2018 afgeleverd. Erg fijn voor de Belastingdienst, want van ieder bedrag gaat 21% direct naar hen.

Chiron

Bugatti Chiron l’Ébé

Momenteel ligt de vanafprijs van de Franse sportwagen iets hoger:  € 2,7 miljoen, maar vanwege de eindeloze mogelijkheid aan opties en gepersonaliseerde elementen loopt die prijs al gauw op. Om nog maar te zijgen over de onderhoudskosten.

De razendsnele tweezitter is ontworpen op het hoofdkantoor in het Franse Molsheim en de opvolger van de Bugatti Veyron. De Chriron werd op 1 maart van 2016 op de Autosalon van Genève voorgesteld aan het publiek en vernoemde naar de Monegaske coureur Louis Chiron. Er worden slechts 500 stuks met de hand vervaardigd en hebben allemaal al een baasje gevonden.

Snelste productie-auto ter wereld

Ook al is het de opvolger van de Veyron, bevat de Chiron dezelfde aandrijflijn: een 8.0 W16-benzinemotor met vier turbo’s. De begrensde topsnelheid komt uit op 420 km/h waarmee het nog altijd de snelste productie-auto ter wereld is, terwijl de Super Sport-versie zelfs de 440 km/h aantikt. Accelereren gaat ook ongekend snel en binnen 2,4 seconden zit de Chiron op de 100 km/u.