RTL-collega Rob Goossens heeft zijn kritiek geuit op Eva Jinek vanwege haar hoge jaarsalaris. Goossens vindt dat de relatief lage kijkcijfers niet passen bij haar salaris van naar verluidt € 1,2 miljoen per jaar. Maar wat kan het Jinek schelen, zij heeft immers weinig te klagen. En al helemaal niet nadat ze haar woning binnen een enkele dag wist te verkopen. Met winst.

Appartement van Eva Jinek in Amsterdam Oud-Zuid

Eva Jinek heeft namelijk besloten om haar oude appartement in Amsterdam niet in de verhuur te zetten, maar gewoon te verkopen. Eva Jinek woont al een tijdje in haar droomhuis villa in Abcoude, waardoor haar appartement in Oud-Zuid overbodig is geworden.

Eva Jinek

In 2015 zou ze € 686.013 hebben betaald om 130 vierkante meter grootte pand aan de luxe Beethovenstraat te verweven. Na een aantal jaren besloot het pand te verlaten nadat ze gek werd van haar klussende buren. Daardoor residerende ze enige periode in een duinvilla in Noordwijk aan Zee, voordat ze haar koffers kon pakken en definitief naar Abcoude vertrok.

Meer dan € 1 miljoen

het hoofdstedelijke appartement met vijf kamers, waaronder drie slaapkamers en één badkamer, kreeg een vraagprijs van € 1.030.000. “En er wordt over het algemeen nog steeds overboden in Amsterdam, dus de kans dat er nog veel meer dan die 1 miljoen is betaald, is groot”, zegt Bart Ettekoven, hoofdredacteur van Weekend, die de primeur had, in Shownieuws. “Ze heeft in die ene dag gewoon vier ton verdiend.”

Het desebtreffende uit 1931 is momenteel nog te bekijken op Funda. Via de stenen trap arriveert u bij het portiek waar de voordeur is gelegen en de hal geeft toegang tot alle vertrekken: de woonkamer, de keuken, de master bedroom en twee ruime slaapkamers. Verder is er een balkon op het westen en in 2021 zijn de voor- en achtergevel opnieuw geschilderd.