Bijna alles wat Ferrari aanraakt (F1-kampioenschap terzijde) verandert in goud. Of Ferrari-rood, blauw of geel… Ze liggen al een tijdje in de kast, maar deze Ferrari-kleurkaarten gaan nog steeds als een trein op de veiling.

 

Ferrari-kleurkaarten brengen duizenden dollars op bij veiling

Eerlijk? Wie bereid is om miljoenen euro’s neer te leggen voor iconische Ferrari’s uit het verleden, kan het geld van zo een Ferrari-kleurkaart echt wel missen. Voor wie niet zo groot droomt of kan dromen en liever met zijn neus op de feiten wordt gedrukt… Deze Ferrari-kleurkaarten brachten op een veiling van Bring a Trailer een bizar bedrag op van 16.900 dollar. 

Niets is te gek als het op vintage aankomt die de tand des tijds heeft overleefd qua reputatie. Deze diverse originele spullen, waaronder samples van leer, stof en tapijt, evenals deze Ferrari-booklets met de lakkleuren, zijn afkomstig van de eerste Ferrari-dealer in de Verenigde Staten: Luigi Chinetti, van Chinetti International Motors. 

Wat je met dat geld kunt doen als je er liever ‘in rijdt’

Praktische waarde? Nul komma nul. Tenzij je de verzamelaar bent die alle kleuren op deze ‘spaarkaart’ compleet wilt krijgen natuurlijk.  We zouden het wel weten, want voor rond de 16 duizend euro kun je gemakkelijk een Porsche Boxster scoren uit 2005 met net geen 120k op de kilometerteller. En nee, het is géén Italiaan. Maar zo ongeveer het beste vakmanschap als het op sportauto’s aankomt die niet direct een rib (of twee) – of een nier – kosten. 

Als je dan toch aan Porsche denkt, maar het meer bij deze tijd zoekt: de Porsche Macan gaat vanaf 2024 volledig elektrisch en zal voorzien worden van het PPI-platform voor de accu. In de praktijk betekent het een bereik van minstens 700 kilometer en van vijf naar 80 procent laden in een tijdsblok dat korter is dan de middagpauze.