In de talloze uitzendingen van Vandaag Inside, is wel gebleken dat Wilfred Genee van het drietal, verder bestaande uit Rene van der Gijp en Johan Derksen, de contractonderhandelingen leidt. Genee gaat voor het hoogst haalbare salaris en het is geen wonder dat hij alom wordt gezien als een geldwolf. Maar wat soort bedrag ontvangt hij van Talpa-Baas John de Mol?

Nieuwe talkshow met Wilfred Genee

Na diverse schandalen en debacles meegemaakt te hebben, gaat Talpa op 15 augustus van start met een nieuwe tv-show met Genee als talkshowhost. Samen met oud-profs Wim Kieft, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde gaat hij het over voetbal hebben. Geen zorgen: het programma zal worden uitgezonden naast Vandaag Inside.

Nog voor de veelbesproken overstap naar Talpa, verdiende Wilfred Genee bij RTL € 500.000 per jaar. Dat bedrag werd destijds breed uitgemeten in de media. Uiteraard ging hij er op vooruit bij ome John. Daarnaast klust hij ook bij op de radio, bij BNR Nieuwsradio en heeft hij zijn eigen show bij Radio Veronica. Welke vergoeding de 55-jarige daar voor vangt, is niet bekend.

Onenigheid tussen het veelbesproken drietal van VI

Dennis Schouten onthulde, na een ruzie met Genee, dat de onderhandelingen niet gesmeerd liepen en dat er onenigheid kwam onder de drie tafelheren. Voor de zoveelste keer. Want wat bleek? Wilfred Genee verdiende destijds namelijk een salaris van € 1,2 miljoen per jaar, terwijl de andere twee genoegen moesten nemen zo’n 6 tot 7 ton per jaar. Toen zij daar achterkwamen kon Genee, voor de zoveelste keer, niet rekenen op de populariteitsprijs.

Op 10 januari van dit jaar gingen ze voor de zoveelste keer weer door met VI. En dat betekende ook nieuwe salarissen. Hoewel ze meer dan twee keer zoveel moet aanschuiven, is het salaris van Johan Derksen niet verdubbeld: “Dat viel wel tegen ja,” zei hij tegen De Telegraaf. Of dat ook voor Genee geldt, is onduidelijk.