We hebben een legio aan voorbeelden om aan te tonen dat de prijzen op de huizenmarkt de spuitgaten uitlopen. Piepkleine appartementen kosten al een goedvermogen, maar het varieert hevig per stadsdeel. De Vondelbuurt is een van de duurste wijken in de hoofdstad en dat blijkt wel aan dit te koop aangeboden tweekamerappartement op Vondelstraat 42 G.

Vierkantemeterprijs van € 16.081 in de Vondelstraat

Hoewel we al lang niet meer raar opkijken van vierkantemeterprijzen van boven de € 10.000, is € 16.081 wel erg over-the-top. Helemaal aangezien de gemiddelde vraagprijs per m² in de Vondelbuurt € 8.599 is. De helft dus. Maar valt dat te verantwoorden? Laten we eens kijken.

Het appartement bevindt zich in een monumentaal pand en ligt op loopafstand van zowel het Leidseplein als het Vondelpark. Het beslaat 37 m² wonen en heeft één slaapkamer. Echter is er meer slaapgenot te vinden in het appartementje. Op de 9e foto op Funda zien we ook een bed staan in de bescheiden woonkeuken. Je kunt dus een ontbijt in elkaar flansen zonder het comfort van je bed te verlaten. Of het nou zo fijn is dat de geur die daarbij vrijkomt in de lakens zal trekken, betwijfelen we ons.

Gezamenlijk tuin

Verder is de woning uitgerust met een nieuwe CV en nieuwe vloerverwarming, een nieuwe houten vloer, een moderne douche met een ingebouwde radio en een gezamenlijke achtertuin – die nou niet bepaald onderhouden is. Genoeg groen in ieder geval. En dan zijn we er eigenlijk alweer doorheen. Op het moment van schrijven is de woning al maar liefst 223.189 keer bekeken, terwijl het pand pas sinds 7 maart 2022 aangeboden wordt.

Er wordt € 495.000 voor gevraagd. Kijk vooral zelf even rond.