Steeds meer fabrikanten en tuners willen opvallen door in plaats van de reguliere vier wielen, zes wielen onder de carrosserie te monteren. In de meeste gevallen gaat het om de G 63 AMG van Mercedes-Benz, maar Classic Overland is een van de weinige die aan de slag is gegaan met een Land Rover Defender.

Custom Land Rover Defender

Het in Zuid-Afrika gevestigde Classic Overland is gespecialiseerd in Custom Land Rover Defenders en deze witte 6×6-variant is een van hun meest recente uitdagingen. Het specifieke model werd door het bedrijf opgepikt uit een Zuid-Afrikaanse kazerne en er was een hoop werk aan de winkel om het apparaat opnieuw operatief te krijgen. En eigenlijk meer dan alleen dat.

Land Rover Defender

“Classic Overland creëert op maat gemaakte Land Rover Defenders die van boven tot onder zijn ontworpen met uw specificaties en persoonlijkheid in gedachten. Ons team van experts zal u door de verschillende exterieur- en interieuropties leiden om de perfecte build te creëren.”

Om te beginnen hebben ze de originele 3,5-liter V8 uit de jaren ’80 ingeruild voor een van GM’s supercharged 6,2-liter LT4 V8’s, meldt Robb Report. Deze nieuwe motor levert 682 pk aan via een automatische transmissie met 10 versnellingen.

De basis: een voormalige ‘brandweerwagen’

Ook op cosmetisch vlak mocht er ook het een en ander gebeuren. Een Icy White verflaag vormt de basis en als constast zijn er een aantal zwarte accenten aan toegevoegd. Verder gaven ze de Defender op maat gemaakte treden, een lier en verduisterde velgen sieren de statige terreinbanden.

White Rhino

Met al deze verrichte toevoegignen en aanpassingen kwam het team tot een dekkende naam voor de 6×6: De zogenaamde White Rhino. Het komt niet als een verassing dat Classic Overland en dier gebruikt om de auto te benoemen. In 2019 brachten ze namen ook al een 6×6-Defener uit, genaamd Black Mamba.

White Rhino

Het project is nog in aanbouw en er staan nog een aantal dingen op de agenda, waaronder een  ‘premium lederen interieur’, maar zodra de editie voltooid is, verkoopt het bedrijf ‘m voor $ 400.000, omgerekend circa € 392.000.

White Rhino