Er is gewoontegetrouw weer veel te doen rondom Peter Gillis. Zijn werkgever, het mediabedrijf van John de Mol, Talpa, vindt het kwalijk dat Peter heeft gelogen over het feit dat hij is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Op 6 september zou een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa op de buis komen, maar de vraag is of dat doorgaat.

Villa van vermoorde Nederlandse zakenman vorig jaar gekocht door Peter Gillis

Echter heeft Peter Gillis ook andere zaken aan zijn hoofd. Vorig jaar kocht de vakantiepark-patron een villa in het Belgische Pelt met een opmerkelijk verleden. Het is namelijk de villa waar de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel van Hout zijn laatste adem blies. De Telegraaf suggereert dat Gillis er toentertijd € 4,5 miljoen voor heeft betaald. Deze is nu op de veilingsite Biddit.be belandt. Daarmee kunnen we stellen dat openingsbod van € 1.875.000 tergend laag is.

Peter Gillis

Foto: biddit.be

Voordat Gillis de woning kocht in 2021 was het dus enige tijd in handen van Van Hout, die vijf jaar geleden werd doodgeschoten door zijn klusjesman. Niet in dit huis, maar in een van zijn andere woningen in dezelfde gemeente. De Massa is Kassa-ster kocht de woning naar verluidt voor zijn ‘Nicolleke’, in afwachting van de bouw van hun kasteel, die wij van Pure Luxe per helikopter konden aanschouwen, dat een aantal kilometer verderop is gelegen. Echter is het daar nooit van gekomen en dus kan het pand middels een houten hamer verkocht worden.

Laag openingsbod

Het openingsbod van €1.875.000 is laag in vergelijking met de vermeende prijs die hij ervoor betaald heeft. Quote stelt ook dat de mogelijkheid aanwezig is dat de aankoop door de SBS-ster nooit is gepasseerd bij de notaris en dat de ex-vriendin van Van Hout het Dallasachtige bouwwerk maar in de verkoop heeft gegooid. Hoe het precies zit is onduidelijk, want Gillis onthoudt zich van enige vorm van commentaar op de situatie.

De woning beslaat een woonoppervlak van 2400 m² verdeeld over vier verdiepingen. Het souterrain strekt zich onder de gehele villa uit en heeft een oppervlakte van 700 m² en er zijn in totaal vier kamers. Qua luxe voorzieningen is het ook niet mis. Binnenin is er een zwembad, een wellness met sauna en Turks stoombad, douche, een fitnessruimte met bar en een bioscoop en de garage voor 4 auto’s is uitgerust met een autolift.

Op 22 augustus kan de biedingsoorlog zich ontketenen om vervolgens op 30 augustus te stoppen. Zoals u kunt zien op de foto’s kunt u na aanschaf het beste meteen een hovenier inschakelen.