Het is altijd leuk wanneer er op een feestje live muziek gespeeld wordt door een goede band. Als er rekening gehouden moet worden met een bescheiden budget, is het echter onmogelijk om Bløf te regelen. Bløf is namelijk de allerduurste band die te boeken valt.

Bløf

Als leadzanger heeft Paskal Jakobsen al jaren groot succes met zijn Nederlandstalige poprockband. Met hits als ‘Liefs Uit Londen’, ‘Aan De Kust’, ‘Omarm, en ‘Dansen Aan Zee’ is de band met grote regelmaat te horen op de radio en te zien op de grootste feesten en partijen des lands. De Zeeuwen hebben met hun muziek inmiddels al vele prijzen en awards in de wacht gesleept.

Alle vier de leden zijn erop gebrand om er velen bij te winnen en dat zal ook terug te zien zijn in de portemonnee. Naast sponsordeals en (klein) prijzengeld verdienen de bandleden het meeste aan de boekingen. Zo wordt Bløf door feesten en festivals geboekt, maar ook als particulier is het mogelijk om van de gouden stem van Paskal Jakobsen te genieten. Dit is echter iets wat, vooral als particulier, nogal in de papieren loopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BLØF (@blof)

Om de band voor 60 minuten te boeken moet er namelijk bijna € 50.000 worden afgerekend. Hiermee zijn ze de duurste Nederlandse band van dit moment. Twee uurtjes luisteren naar live muziek van Bløf kost dus bijna een ton! Hoe deze inkomsten verdeeld worden onder de bandleden is niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat (in ieder geval) Paskal Jakobsen niet krap bij kas zit.

Guus Meeuwis nóg duurder

Bløf is als band de duurste van Nederland, maar onder de individuele zangers kan het nog veel gekker. Zo is Guus Meeuwis te boeken voor een nog veel groter bedrag. Het kost u maar liefst € 65.000 om Guus Meeuwis een uurtje live te kunnen zien zingen. Deze knaken investeert de zanger veelal in z’n eigen ondernemingen en bedrijven. Het vermogen van deze bedrijven wordt geschat op zo’n € 8 miljoen euro. Voor de centen hoeft Guus zijn optredens dus eigenlijk niet meer te doen, maar een geschat wekelijks zakcentje van meer dan € 40.000 euro is natuurlijk altijd welkom.

Iets minder te besteden? Wellicht val Dries Roelvink wél binnen he budget.