De ex-vrouw van prins Andrew, de 62-jarige Sarah Ferguson, heeft volgens de Britse tabloids £ 5 miljoen (omgerekend circa € 5,9 miljoen) betaald voor een pand in de chicste wijk van Londen, Mayfair. Nogal opmerkelijk, want in de media werd een beeld geschetst dat ze blut zou zijn. De woning bevindt zich vlakbij het thuisfront van de tot 20 jaar celstraf veroordeelde Ghislaine Maxwell, de ex van wijlen Jeffrey Epstein, waar Andrew een goede band mee had.

Prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson

Naar verluidt is een huis gekocht als investering voor haar kinderen Beatrice en Eugenie. De hertogin van York heeft het huis van The Duke of Westminster, één van de rijkste mannen van het land en goede vriend van de koninklijke familie, weten te bemachtigen. Haar woordvoerders hebben de aankoop bevestigd, maar besparen ons details over de hoogte van de exact betaalde prijs. Ook worden er geen vierkante meters genoemd, maar groot is het zeker. Het waren namelijk in eerste instantie “een paar flats” die zijn omgebouwd tot een enkel pand.

Hoewel een woordvoerder vol blijft houden dat prins Andrew niet betrokken is geweest bij de aankoop, wordt er gespeculeerd over hoe de hertogin het zich toch kan veroorloven. Fergie, zoals ze ook wel genoemd wordt, vertelde in 2010 op de Amerikaanse TV dat ze ‘voortdurend op de rand van financieel faillissement’ stond met ‘weinig begrip’ van contant geld.

In de daaropvolgende jaren zou daar niet veel verandering in gekomen zijn, dus is het aannemelijk dat het via haar ex is gegaan, met wie ze nog altijd een hechte band heeft. “We zijn het gelukkigste gescheiden stel ter wereld. We zijn van elkaar gescheiden, niet van elkaar”, vertelde ze ooit aan de Daily Mail.

“Geen idee waar het geld vandaan komt, iedereen dacht dat ze blut waren”

“Dit is een prachtig huis. Het is niet enorm, maar het bevindt zich in één van de rijkste wijken van Londen”, vertelt een bron aan The Sun. “Als de meiden het op een bepaald moment gaan erven, hebben ze enorm veel geluk. Het is een korte wandeling naar de beste bars en restaurants in de stad, prachtige parken en andere hotspots. Maar geen idee waar het geld vandaan komt, iedereen dacht dat ze blut waren.”