We schreven al eerder over het desbetreffende pand en namen er zelf een video op voor het Pure Luxe YouTube-kanaal. Het penthouse, ontworpen door Cees Dam, met internationale allure maakt onderdeel uit van het luxe ‘DAM3-project’, bestaande uit in totaal 19 appartementen, met de Bijenkorf en Grand Hotel Krasnapolsky als buren. Na ruim vijf jaar in de etalage te hebben gestaan, is er een deal gesloten.

Duurste penthouse van Nederland

“Geheel nieuw in Nederland is de vijf sterren residentie service die door Krasnapolsky wordt aangeboden”, onthulde makelaar Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate in 2016. Pure Luxe kreeg indertijd de eerste exclusieve beelden in handen en in 2021 maakte we in video in het destijds duurste penthouse van Nederland.

Dam3 word omschreven als “een van de meest exclusieve locaties in Europa” dat tot dusver enkel was voorbehouden aan “steden als New York, Parijs, Singapore, Monaco, Hong Kong en Londen – maar nu ook in Amsterdam”. Vanaf het enorme terras van het penthouse kijkt u zo de Amsterdamse Dam over: een mooier uitzicht bestaat er haast niet in de hoofdstad.

Amsterdam penthouse

Het penthouse bevindt zich op de gehele 9e verdieping van dit prestigieuze pand. Het beslaat ruim 305 m2, exclusief een 100 m2 terras, en heeft drie slaapkamers.  Hoewel de woning voor het laatst te koop stond voor € 10.500.000, is er volgens Quote € 13.230.000 voor afgerekend – € 30.000 per vierkante meter. Echter kocht hij voor dat bedrag niet alleen dit penthouse, maar ook het ondergelegen appartement. Het zakenblad meent dat de Zuid-Afrikaanse Barend Christoffel Esterhuyzen de nieuwe eigenaar is. De woning wordt opgeleverd met het huidige meubilair. 

Nieuwe Nederlands record

Makelaar Leslie de Ruiter, die ons destijds een rondleiding door het pand gaf, is de deal momenteel vast aan het vieren met een sabrage en hij zegt tegen Quote dat € 30.000 per vierkante meter niet alleen een nieuw record is voor Amsterdam, maar ook voor Nederland.