In Israel is de situatie al jarenlang gespannen, maar dat komt voornamelijk door de mens. Medewerkers van de bank Leumi in Tel Aviv sloegen namelijk op de vlucht voor een stier. De stier, met een touw om zijn nek, ging in volle sprint langs geparkeerde auto’s voordat hij de bank betrad, waar hij uiteraard voor behoorlijk wat paniek zorgde bij de mensen in het pand.

Stier dendert door de gang van bank in hoofdstad Tel Aviv

Een half uur ging voorbij voordat de eigenaar van het wilde beest arriveerde en een dierenarts werd gebeld, meldde een locale krant. Een woordvoerder van Bank Leumi zei dat de zaak werd gemeld aan de lokale autoriteiten en een veterinaire dienst. “Er zijn geen slachtoffers gevallen en er is geen schade aangericht”, voegde ze eraan toe.

De beelden van het opmerkelijke incident belandden op Twitter en kwamen vervolgens in handen van de Guardian, die ze openbaar deelden p YouTube. Het is niet de eerste keer dat een normaliter bedrijfspand wordt opgeschud door een wild dier. Eerder dit jaar moesten de werkzaamheden in een Indiase fabriek van Mercedes-Benz stopgezet worden, omdat een jachtluipaard een bezoekje besloot te brengen. Daar was meer tijd nodig om het beest weer naar buiten te halen; het kostte vier medewerkers van een Indiase non-profitorganisatie vier uur om één van de snelste dieren op aarde te pakken te krijgen.

Zie de video van de losgeslagen stier hieronder.