In de zomer van 2021 haalde Reinout Oerlemans internationale krantenkoppen toen hij zijn herenhuis in Beverly Hills voor $ 70 miljoen verkocht aan de Canadese zanger The Weeknd. De Wall Street Journal beschreef het als “een van de grootste huizenverkopen in Los Angeles van dit jaar”.

Met het geld dat hij daaruit sleepte kocht hij vervolgens een paar maanden later een ander statig herenhuis in Beverly Hills, tegenover de Playboy Mansion, met 848 vierkante meter aan woonoppervlak voor $ 19.100.000. Deze manier van leven heeft hij voor elkaar gekregen door het oprichten van televisie- en filmproductiemaatschappij Eyeworks, terwijl hij zijn carrière in de media begon als Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur en vervolgens diverse tv-shows presenteerde.

Na auditie te hebben gedaan bij Endemol was hij zes jaar lang (van 1990 tot 1996) te zien in de soapserie. Joop van den Ende, mede-eigenaar van Endemol, heeft hem ontdekt. “Wat Joop toen in me gezien heeft, snap ik nog niet”, vertelt Reinout Oerlemans in 2003 tegen de Volkskrant. “Als ik mezelf terugzie in die serie, kan ik geen greintje talent ontdekken.”

Na 15 jaar voor RTL 4 gewerkt te hebben verhuisde hij in september 2005 naar de TROS, waar hij als opvolger van Ivo Niehe de TV Show mocht gaan presenteren.

Begin van Eyeworks

Dat terwijl hij in 2001 samen met Robert van den Bogaard en Ronald Wechem het bedrijf Eyeworks opricht, waar formats voor televisieprogramma’s bedacht worden, zoals IQ-test en Sterren Springen, Groeten uit de rimboe, Oh oh Cherso, en Flikken Maastricht.

In 2014 blijkt het mooi te zijn geweest en wordt er besloten Eyeworks te verkopen aan Time Warner. Het exacte verkoopbedrag is nooit bekendgemaakt, maar het Amerikaanse concern zou € 200 miljoen hebben overgehad.

The American Dream

Oerlemans behoudt echter nog wel de rechten van de Amerikaanse tak, Eyeworks USA, dat hij in 2015 omdoopt tot 3 Ball Entertainment en waar hij nog altijd leidinggevende is. Dat onafhankelijke bedrijf heeft meer dan 225 mensen in dienst en opereert vanuit een riant kantoor in Manhattan Beach, Californië.

Al in 2008 leek hij Nederland te zijn ontgroeid en stopte hij met presenteren om zijn bedrijf met 12 vestigingen aan te gaan sturen vanuit het hoofdkantoor in Los Angeles. Een jaar later zou het gezin alweer terugkeren vanwege de crisis en Amerika was allemaal wel erg nieuw ineens, maar ‘The American Dream’ bleef toch aan het gezin knagen.

Vastgoed in Nederland

De Nederlandse ondernemer neemt in 2014, hetzelfde jaar waarin hij zijn bedrijf verkocht, samen met gezin intrede in een huis in de Hollywood Hills. Zijn landhuis van 700 vierkante in Laren gaat in de verkoop voor € 8.750.000, maar in 2018, na een aantal prijsverlagingen, is de woning aan te schaffen voor € 6.250.000.

Nederlandse TV-producent Reinout Oerlemans haalt z'n villa in Laren uit de verkoop Pure Luxe

Zijn voormalige landhuis in Laren

Het Parool schreef in 2017 tevens dat Oerlemans meer van 50 adressen in Amsterdam zou bezitten. Dat deed de 52-jarige onder meer met de winst die hij maakte met de verkoop van Eyeworks.

In maart van 2022 werd hij door het Koninkrijk der Nederlanden aangesteld als honorair consul in Los Angeles. Nederland staat op de 10e plaats van investeringen van buitenlandse bedrijven in Californië en Oerlemans moet deze samenwerking gaan onderhouden.

Het vermogen van Reinout Oerlemans

De welvaart van Oerlemans is over het algemeen onder radar gebleven, mede doordat hij veel in het buitenland doet. Ondanks dat schat Quote zijn vermogen in 2020 op € 170 miljoen en momenteel wordt er gesproken over € 210 miljoen.