De Amsterdamse buurt Betondorp staat nou niet bepaald om z’n architecturale wonderen, maar minimaal één pand is toch een tikkeltje speciaal. Op Akkerstraat numero 32 groeide namelijk niemand minder dan voetballegende, numero 14, Johan Cruijff. In 2018 schreef het Parool al over de verhuur van de woning en nu, vier jaar later, maakt u opnieuw kans.

Jeugdwoning van Johan Cruijff wederom te huur

Het betreft een hoekwoning, waar ‘El Flaco’ van 1947 tot en met 1959 woonde, met grote ramen, dat vanwege het feit dat de ouders van Cruijff hier een groentewinkel hadden. Vandaag de dag tonen de ruiten teksten en beelden over het leven van de Barcelona-speler, die op 24 maart 2016 kwam te overlijden. Als volgende bewoner is het verboden om deze bestickering te verwijderen.

Johan Cruijff

De benedenwoning beslaat 62 vierkante meter en is uitgerust met twee slaapkamers en in de achtertuin kan een klein balletje getrapt worden. Let wel: de oplevering van de woning kan afwijken van de advertentietekst, de plattegrond, de foto’s en ook het uitzicht in verband met eventuele werkzaamheden. Lijkt een grote gok om uw toch aan te melden als huurder, zijne het niet dat de huurprijs zeer laag is.

U zou denken dat u diep in de buidel moet tasten voor een woning met deze geschiedenis, en aangezien Amsterdam de duurste gemeente van Nederland is per m2, maar niets is minder waar. U moet in aanmerking komen voor sociale huur, maar indien dat het geval is, bedraagt de maandelijkse huurprijs slechts € 762. Wellicht groeit uw nageslacht hier dan ook wel op tot de volgende Nederlandse voetballegende.

Voldoet u aan dit criteria? Dan heeft u nog welgeteld twee dagen de tijd om te reageren op de advertentie van WoningNet Stadsregio Amsterdam.