Groen, blauw, rood, grijs en wit. De wijzerplaat van Audemars Piguet ’s Royal Oak is er in alle kleurenspectrums, maar paars zagen we tot op heden nooit. Ter ere van de het 50e jubileumjaar van de Royal Oak, brengt het luxe Zwitserse horlogemerk daar verandering in met de nieuwe Royal Oak Flying Tourbillon Extra-Thin, geïntroduceerd met een metallic paarse wijzerplaat met “Petite Tapisserie’-patroon, beschermd door saffierglas.

Paarse wijzerplaat op de Audemars Piguet Royal Oak 26660ST

Paars is echter niet helemaal nieuwe voor het Zwitserse horlogemerk, want in 2021 introduceerde ze in samenwerking met Marvel een “Black Panther” Flying Tourbillon in het paars-zwart, waarvan er een geveild werd voor € 4,4 miljoen.

Maar wie liever geen Black Panther-figuur en een rubberen, paars band op zijn Royal Oak zien, kan gaan voor de 26660ST met edelstalen armband met AP vouwsluiting. Dat roestvrijstalen horloge werd in april voor het eerst geïntroduceerd voor de 39 mm blauwe wijzerplaat 26670, maar nu pronkt het nieuwe model, de 26660ST, met een unieke paars wijzerplaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audemars Piguet (@audemarspiguet)

5 jaar onderzoek

“Deze extra dunne 37 mm jubileum Royal Oak, aangedreven door Calibre 2968, belichaamt de allereerste zelfopwindende vliegende tourbillon van de fabrikant, aangeboden in een diameter van 37 mm”, aldus AP. “Na 5 jaar onderzoek en ontwikkeling zijn onze ingenieurs en horlogemakers erin geslaagd de vliegende tourbillon aan te passen aan de exacte afmetingen van de originele extra dunne jumbo-kast van 39 mm.”

Audemars Piguet paars

Verder is ‘ie voorzien van een gangreserve van 50 uur die te zien is in de zichtbare titanium vliegende tourbillon en waterbestendig tot 50 meter diep. Er zijn witgouden aangebrachte uurmarkeringen aangebracht en de Royal Oak-wijzers zijn vervaardigd met een lichtgevende coating.

Geen beperkte oplage

Aan de achterkant is het horloge afgewerkt met een duidelijke achterkant van de kast, die dragers de kans geeft om het rotorontwerp van het 50-jarig jubileum te bekijken. De minimale AP-branding is zowel op de sluiting als op de kroon te zien en het uurwerk zal geen deel uitmaken van een speciale beperkte oplage. Als u nog ergens $ 165.400 heeft liggen, kunt u meteen contact opnemen met Audemars Piguet of een geregisterde verkoper binnenwandelen.Enfin, mocht u iemand zijn die interesse heeft, dan weet u vast wel hoe u eraan kont kopen.

Op de website van Audemars Piguet staat meer informatie over de nieuwe Royal Oak met paarse wijzerplaat.

Audemars Piguet paars