Rick van Stippent, eigenaar van Stipt Polish Point, was op een zondag in maart in zijn Lamborghini Aventador S op weg naar het TT Circuit in Assen voor het auto-evenement DAY1 World of Cars, maar onderweg ging het helemaal mis. Hij verloor de controle over het stuur en het ongeluk werd breed uitgemeten in de media. Deze week gaan we samen met hem zijn wrakstuk ophalen en de schade onder de loep nemen.

De welbekende Lamborghini van Rick van Stippent

Ondertussen heeft hij al vervanging gevonden voor zijn Lambo, namelijk een Lamborghini Evo Spyder, ondervonden toen we een aantal weken geleden bij hem langsgingen voor een exclusieve housetour, maar samen met de autopoets-miljonair gingen wij van Pure Luxe het wrak ophalen van wat over was van zijn trotste, flamboyante Italiaan.

Het incident vond plaats op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen. “Ik ben nog steeds in shock”, vertelde hij destijds aan Omroep Brabant. “Ik zat achter het stuur, een van mijn allerbeste vrienden in de bijrijdersstoel… het was ontzettend heftig. Op het moment dat het misging, dacht ik: ik ga dood. En vlak nadat ik die allereerste klap had gehad, dacht ik: oké, nu ga ik dit overleven.”

Wrakstuk ophalen in vrachtwagen

Ondanks de ernst van de situatie, kwam Van Sipptent grotendeels met schrik vrij, maar liet in een later interview wel weten dat het een “traumatiserende ervaring” is geweest. Samen met de Brabander rijden we in een vrachtwagen richting Margraten, waar het Lamborghini-wrak ligt om ‘m mee terug te nemen.

De staat van de auto en de reactie van de duidelijk aangeslagen Rick ziet u in de video hieronder. Klik op het belletje op YouTube, want u u wilt geen Pure Luxe-video missen.