De vraag naar de Mercedes-AMG G63, ofwel de G-wagen, blijft onverstoord aanhouden, waardoor tuners erop in blijven spelen. Ook Brabus laat deze kans niet aan zich voorbij schieten en als trouwe Mercedes-bondgenoot kunnen ze er gemakkelijk aankomen. De aftermarket-specialist transformeerde de SUV in een pick-up truck. “Welkom bij het grootste en meest gewaagde hoofdstuk van de BRABUS Rocket-erfenis.”

Brabus P 900 Rocket Edition

Brabus drijft de getunede pick-up aan met een grotere 4,5-liter V8-motor, waardoor de cilinderinhoud toeneemt, terwijl een nieuwe high-performance uitlaat het geluid nóg agressiever maakt. Deze pick-up van Brabus maakt onderdeel van de Rocket Edition-reeks en volgt edities op als de Brabus 900 (ook op basis van een Mercedes-AMG G63) en de AMG GLE 63S coupé (volgens de tuner ’s werelds snelste SUV).

Echter heeft Brabus ook al eerder een Rocket Edition gemaakt van de AMG G63: de XLP 900. Daarmee claimden ze de één van de snelste pick-ups ter wereld in handen te hebben. Met deze nieuwe pick-up spreken ze niet over dit soort record, maar dat maakt ‘m niet minder indrukwekkend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ⇝ TOMKE ⇜ (@tomke_nils)

De Rocket heeft een stalen vrachtwagenframe met koolstofbedden en en een widebody-kit waardoor ‘ie 100 millimeter breder is. Visueel voegt de aftermarket-bouwer een geïntegreerde voorspoiler, een motorkap, voor- en achterspatborden, een achterdiffusor, een op het dak gemonteerde vleugel en andere stylingaanpassingen toe en werkte ‘m af in Rocket Grey, terwijl klanten de keuze hebben om andere kleuren toe te passen. Vierentwintig-inch Brabus Monoblock Z Platinum Edition-wielen maken de upgrade compleet.

Brabus heeft de de turbocompressoren geüpgraded

Brabus heeft ook de turbocompressoren geüpgraded. De truck levert 900 pk (662 kilowatt), 315 pk meer dan de standaard SUV. De motor levert een koppel van 1250 Newton-meter, maar Brabus beperkt het tot 1050 Nm. Het bedrijf begrenst ook de topsnelheid van de truck begrensd op 280 kilometer per uur.

Het bakbeest weegt 2.720 kilogram schoon aan de haak, maar vanwege de krachtige aandrijflijn kan de truck in 3,7 seconden versnellen tot 100 kilometer per uur. Net als de eerste Rocket Editions wordt deze pick-up van Brabus gelimiteerd tot slechts 10 exemplaren met een startprijs van € 649.638, exclusief 19% btw.