In juni van dit jaar pakte Brabus groots uit met de introductie van de 900 Rocket Edition, op basis van een Mercedes-AMG G63. Een 2,5-tons zware SUV met een 4,5-liter twin-turbo V8-motor die 900 pk en 1250 Nm koppel. Deze gooide hoge ogen en Brabus lijkt het trucje opnieuw te willen uitvoeren, maar ditmaal gebruik makend van een AMG GLE 63S Coupé. Volgens het tuningbedrijf gevestigd in Bottrop is deze 900 Rocket Edition ’s werelds snelste SUV.

AMG GLE 63S Coupé wordt nieuwe 900 Rocket Edition

Brabus lanceert de 900 Rocket Edition en claimt dat het de snelste straatlegale cross-over ter wereld is met een topsnelheid van 330 km/h. Net als de vorige Rocket Edition worden er slechts 25 stuks van gemaakt en de krachtige SUV zal debuteren op de 2021 Monaco Yacht Show. Brabus siert de buitenkant van 900 Rocket met een verscheidenheid aan koolstofvezel-componenten met een zichtbare afwerking. Het bakbeest staat op 24-inch “Platinum Edition” Z hightech gesmede wielen met carbon aero-schijven erop.

Binnenin is er een mix van leer en alcantara met wederom veel gebruik van koolstofvezel. Zoals we gewend zijn van hedendaagse Mercedes-Benz, en met name Brabus, is het interieur nogal overweldigend, terwijl de kleur rood de boventoon heeft. Daarnaast valt de carrosserie vooral op wegens de ‘Superior Grey’-lak en eveneens rode accenten. Maar natuurlijk kan Brabus ieder onderdeel individueel tot in detail configureren, waartoe ook de kleurstelling van de carrosserie en het interieur behoren.

Vermogensupgrade

De standaard AMG GLE 63 heeft een AMG 4.0L V8 biturbo with EQ Boost die 603 pk en 850 Nm genereert, waarmee het voertuig in 3,7 seconden 100 km/h bereikt met een topsnelheid van 280 km/h. In de versie van Brabus ligt echter een 4,5-liter twin-turbo die 900 pk en 1250 Newton-meter koppel levert. Genoeg om de SUV in 3,2 seconden naar de 100 kilometer km/h te sturen en de topsnelheid van 330 km/h te realiseren.

Brabus-900-Rocket-Edition-5

Om de aanzienlijke vermogenstoename te realiseren, verhoogt Brabus de cilinderinhoud tot 4.407 cc van de standaard 3.982 cc. Nieuwe onderdelen zijn onder meer grotere, gesmede zuigers, een knuppelkrukas en langere, gesmede zuigerstangen. De andere aandrijflijnmods omvatten het vervangen van de standaard turbo’s door eenheden met een grotere compressoreenheid en versterkte axiaallagers.

Het is een adembenemende blikvanger, onderstreept door een bruut geluid dankzij het klepgestuurde Brabus-sportuitlaatsysteem. Zoals eerder gezegd maakt Brabus slechts 25 eenheden van de 900 Rocket Edition en wie interesse heeft moet z’n borst nat maken voor de vraagprijs van € 381.243.