De kans is nihil dat u de loterij wint. Toch zijn er individuen die plots in een klap multi-miljonair worden. In juli dit jaar won een Brit € 218.522.806, maar afgelopen vrijdagavond is er nog een gelukkige bekendgemaakt. Om wie het precies gaat, wordt vooralsnog niet vrijgegeven, maar diegene is in ieder geval € 193 miljoen rijker. Exploitant Camelot maakt pas details over de winnaar bekend indien deze persoon hierom vraagt.

Op twee na grootste winnaar van de EuroMillions-loterij aller tijden

Eigenlijk zou een eerdere loterij dit bedrag overstijgen, maar de rechtmatige eigenaar van het winnende lot is niet komen opdagen. Een anoniem persoon heeft namelijk het winnende lot van van EuroMillions, een Europese lottotrekking, in handen die ingeruild kan worden voor maar liefst € 215 miljoen, € 215.840.341 om precies te zijn.

“Check je loterijbiljet als je meegespeeld hebt”, klinkt het bij Camelot Group – die de Britse Nationale Loterij exploiteert. “En bel ons als je denkt dat je de gelukkige winnaar bent.”

Aangesloten bij elitegroep van geluksvogels

Sky Nieuws schrijft dat de winnaar zich bij 16 anderen mag voegen in het VK die meer dan £ 100 miljoen hebben gewonnen, een ware elitegroep. “Wat een geweldige avond voor een Britse tickethouder die de gigantische £ 171 miljoen EuroMillions-jackpot heeft gewonnen”, aldus Andy Carter van Camelot, senior winnaarsadviseur bij The National Lottery. “Deze winnaar is zojuist de op twee na grootste winnaar van de Nationale Loterij aller tijden geworden en alleen al dit jaar de zesde winnaar van de UK EuroMillions jackpot.

De recordhouders blijven Joe en Jess Thwaite, een stel uit Gloucester, die hun identiteit onthulden na het winnen van € 217 miljoen tijdens de EuroMillions-loterij in mei. Opmerkelijk genoeg besloot het koppel naar het winnen van een fortuin de volgende dag alsnog naar werk te gaan.“Over het algemeen is mijn geluk behoorlijk verschrikkelijk, om eerlijk te zijn”, zei Joe ietwat verbouwereerd.