Op zijn 6e ontving Mompha Jr. van zijn vader de sleutels van zijn eerste herenhuis, maar voor zijn 10e verjaardag wordt er minstens even groot uitgepakt met een sportwagen ter waarde van circa € 350.000. Althans, dat melden meerdere bronnen, maar het zou ook maar eens een marketingstunt kunnen zijn van zijn vader, Ismailia Mustapha, beter bekend als ‘Mompha’.

Zoon van een Nigeriaanse internetberoemdheid

Muhammed Awal Mustapha, ofwel Mompha Jr., wordt gezien als ’s werelds jongste miljonair en dat heeft natuurlijk als te maken met het milieu waar hij in is opgeroeid. Zijn vader Mustapha, ofwel Sky Man, is namelijk een Nigeriaanse internetberoemdheid en ondernemer. Voor zijn Instagram feed poseert hij in privé-jets, voor extravagante auto’s en deelt hij foto’s en video’s van horloges en flappen cash.

Of hij zijn fortuin op een eerlijke manier heeft verzameld, is nog maar de vraag. In januari van dit jaar werd de controversiële zakenman nog vastgehouden in een correctioneel centrum in afwachting van de vervulling van de borgtochtvoorwaarden nadat hij door het Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) werd aangeklaagd wegens fraude. Er zou omgerekend meer dan € 12 miljoen mee zijn gemoeid.

Mompha Jr. krijgt Lamborghini Aventador cadeau

Ondertussen heeft hij zijn 10-jarige verwend met diverse luxueuze auto’s. Ter gelegenheid van zijn 10e verjaardag plaatste vaderlief een foto waarop zijn zoon poseert voor een kanariegele Lamborghini Aventador: “Het hebben van een zoon zoals jij is de reden om naar het leven uit te kijken. Uw glimlach is ook de reden voor ons constante Geluk. Wij houden van jou!!! Fijne verjaardag zoon. Mohammed Awal is 10″, luidt het bijschrift.