Voor degenen die nog een nieuwe Ferrari Purosangue willen bestellen is het helaas te laat. Ferrari heeft bekendgemaakt dat de orderboeken van de gloednieuwe SUV nu al, voor altijd, gesloten zijn. En daarmee komt een einde aan de zeer korte verkoopperiode, waarin Ferrari slechts 20% heeft toegewijd aan de Purosangue.

Jaarproductie al uitverkocht

Na jaren wikken en wegen ging ook Ferrari overstag en brachten ze afgelopen week hun nieuwe paradepaardje: de Purosangue. En na Lamborghini, Bentley en Porsche konden ook zij niet achterblijven: het is een SUV. Maar wel een SUV die kenmerken bezit die we van Ferrari gewend zijn, met een ouderwetse V12 twaalfcilinder benzinemotor die geen hulp krijgt van een hybride- of turbosysteem.

Vlak na de lancering van de Purosangue was al bekend dat de volledige jaarproductie van de nieuwe SUV al verkocht was. Maar nu is dus bekend geworden dat de gehele (!) productie al zo goed als verkocht is, voorgoed.

Eerder liet Ferrari al weten slechts 20% van de totale jaarproductie van hun auto’s aan de Purosangue toe te willen wijden. Als Ferrari 15.000 auto’s per jaar zou maken, zou dat betekenen dat maar 3000 ervan een Purosangue zijn. Hoewel hij € 390.000 kost, is het dus niet gek dat het nieuwste Italiaanse paradepaardje binnen no-time was uitverkocht. De vraag explodeerde toen bekend werd dat de SUV een V12 heeft.

De marketingman van Ferrari, Enrico Galliera, bevestigt het nieuws en zegt in Automotive News Europe: “We lopen het risico dat we niet aan de vraag kunnen voldoen en daarom moeten we de orderintake zeer binnenkort sluiten”.

Vaste klanten alsnog kans op een exemplaar

Mocht u er onverhoopt tóch nog een exemplaar willen bemachtigen maakt u, als u al een Ferrari heeft, nog kans. Want daarover zegt Galliera: “Elke Ferrari-bezitter wel er één en die willen we belonen, want zij zorgen ervoor dat Ferrari is wat het tegenwoordig is”.