Autopoets-miljonair Rick van Stippent, eigenaar Stipt Polish Point, gaat zijn eigen programma beginnen, genaamd ‘Stipt on Tour’. De Brabander houdt van auto’s opknappen en mensen blij maken en het programma moet een combinatie worden van deze twee passies. Om zijn nieuwe project tot een succes te maken heeft onze amice een bedrijfsbus van Brabus gekocht voor naar eigen zeggen € 500.000. Inderdaad Rick, “hallelujah”.

Rick van Stippent schaft gelimiteerde bestelbus van Brabus aan

Dat maakte de 30-jarige wereldkundig in zijn meest recente YouTube-video. De Mercedes-Benz Viano komt uit 2015 en werd in januari van 2020 geïmporteerd naar Nederland. Later zou deze omgedoopt worden tot een ‘Brabus Viano’, waardoor de waarde omhoogschoot van rond de € 135.000 tot zo’n € 500.000. Onder de kap ligt een 3,5-liter zescilinder V6-benzinemotor en overal zit Brabus-branding.

Rick van Stippent

Met deze bus gaat hij het land door om op bezoek te gaan bij mensen die een auto hebben staan die wat liefde nodig heeft. “Misschien is ‘ie wel total-loss, kapot gereden of moet ‘ie gepoetst of gespoten worden. Of misschien rijdt ‘ie niet meer. Mij maakt het niet uit.”, legt de autopoets-miljonair uit. Dus kent u iemand die een auto heeft staan, Stipt-fan is en hulp nodig heeft, dan kunt u een videoboodschap sturen naar ontour@stiptpolishpoint.com.

“Misschien wel de meest luxe Mercedes ooit”

En dan komt de Brabus van pas. Aan de achterkant zit namelijk een volwaardige thuisbioscoop waar de videoboodschap afgespeeld zal worden. Dat is echter niet het enige indrukwekkende aan de bus. Zo is die verder uitgerust met een kluis, koffieapparaat, bar, koel- en vriescombinatie, automatisch uitschuivende tafeltjes en twee iPads. Verder zit er zelfs een navigatiescherm in, evenals een sterrenhemel á la Rolls-Royce en stoelventilatie- en verwarming.

Maserati van Joel Beukers

In dezelfde video van Rick van Stippent komt Joel Beukers nog even langs om zijn gouden Maserati op te halen bij Stipt Polish Point. Aangezien Beukers over ieder terrein scheurt als een maniak, moet hij zijn wagenpark geregeld onderwerpen aan reinigingen en reparaties. Volgens Rick was Beukers zelfs € 30.000 kwijt voor de “volledige restauratie” van zijn Maserati.

Check de video hieronder.