Op 17 oktober werd wederom de jaarlijkse Ballon d’Or-verkiezing gehouden, oftewel de verkiezing voor de beste speler in een Europese competitie van het afgelopen seizoen. Een internationale jury van 100 deskundige journalisten werkt elk jaar samen om de beste speler van het jaar te kiezen. De prestigieuze prijs werd zoals verwacht toegekend aan de Franse spits Karim Benzema, die zijn club Real Madrid vorig jaar met een indrukwekkende stortvloed aan doelpunten hoogstpersoonlijk de Champions League bezorgde.

Naast de befaamde gouden bal, waar Lionel Messi er inmiddels zeven van heeft, mag Benzema eindelijk ook een uiterst exclusief en kostbaar uurwerk in ontvangst nemen. Het horloge is afkomstig van horlogemakerij Purnell, gevestigd in Genève en gespecialiseerd in hoogwaardige tourbillon-horloges, wat het merk een uiterst geschikte partner van de Ballon d’Or-verkiezing maakt.

Alleen voor de beste voetbal(st)er

Het exclusieve horloge werd enkel toegekend aan de Franse spits Karim Benzema én aan de beste voetbalster van vorig jaar, Barcelona-speelster Alexia Putellas, die de prijs namens de vrouwen in ontvangst nam. Het horloge is voortgekomen uit een samenwerking tussen horlogemerk Purnell en France Football, dat de jaarlijkse verkiezing sinds 1956 organiseert.

Vorig jaar werd de klok al gegeven aan Lionel Messi, die hem inmiddels heeft opgenomen in zijn indrukwekkende collectie.

Unieke elementen van het Purnell-uurwerk

Het “2022 Purnell Ballon d’Or ™ Piece Unique”, zoals het horloge voluit heet, is werkelijk prachtig, en heeft allerlei elementen die bij het voetbalfestijn passen. Het uurwerk heeft een 48 mm titanium kast met daarin een 18-karaats roségouden voetbal met daar weer het Ballon d’Or logo in gegraveerd. Het roségouden balletje is ingekapseld tussen een vliegend tourbillon, dat elke 30 seconden volledig roteert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Volgens de CEO van Purnell, Maurizio Mazzochhi, werkt de samenwerking tussen zijn merk en France Football goed, omdat ze beiden voor dezelfde principes staan: “Purnell staat voor het beste, voor het ultieme in de horloge-industrie en kon zijn naam alleen verbinden aan de allerbeste spelers, de Ballon d’Or winnaars”, aldus Mazzocchi op de site van Purnell. En gelijk heeft ‘ie, want het is een werkelijk prachtig exemplaar.