Max Verstappen kroonde zich afgelopen zondag voor de tweede keer tot wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlander tekende na zijn eerste kampioenschap vorig jaar in Abu Dhabi nog een nieuw, verbeterd contract tot 2028 bij zijn team Red Bull Racing, waarin staat dat hij zo’n € 50 miljoen per jaar zal verdienen. Maar wat verdient Verstappen nou aan zijn tweede wereldtitel?

Het contract van Max Verstappen loopt tot 2028

Naast de € 50 miljoen die sowieso in het contract opgenomen staat, kan Verstappen ook nog rekenen op eventuele bonussen. In het contract staat vaak ook opgenomen dat een coureur een bepaald bedrag per behaald(e) punt of winst krijgt. Iets wat in het geval van de ongenaakbare Verstappen zeker niet ondenkbaar is. Met deze bonus verdient Verstappen nog zo’n € 17 miljoen extra.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Merchandise en sponsordeals

Door Verstappens succes is de merchandise-verkoop van Red Bull ook in een stroomversnelling geraakt. De petjes, shirts en jasjes vliegen als warme broodjes over de toonbank. Naast de Red Bull merchandise heeft Verstappen ook nog zijn eigen kledingmerk, verstappen.com, die ook stormloopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Maar Verstappen kennen we natuurlijk ook als gezicht van verschillende bedrijven. De meest bekende is de deal met de Jumbo, waar Verstappen al jaren voorkomt in de reclames op televisie. Jumbo betaalt Verstappen naar verluidt een bedrag dat in de tonnen loopt. Ook het kledingmerk G-Star Raw is een gerenommeerde sponsor van de Limburger.

Social media van de tweevoudige wereldkampioen

Tot slot verdient Verstappen geld met zijn social media. Zeker na de strijd van vorig seizoen met Lewis Hamilton om de wereldtitel is de populariteit van de Nederlander geëxplodeerd. Inmiddels heeft hij zo’n 9,5 miljoen volgers op Instagram.

Verstappen verdient, ondanks zijn jonge leeftijd, nu al zo’n € 70 miljoen per jaar. Dat bedrag kan alleen nog maar verder gaan oplopen, want Verstappen lijkt een gouden toekomst tegemoet te rijden.