Aan het Valeriusplein, in het statige Amsterdam-Zuid wordt een nieuw luxe appartementencomplex gebouwd. Het project is één van de zeldzame nieuwbouwprojecten naast het Vondelpark. Eerder stond er op deze plek een psychiatrische kliniek. Helaas maakt u als u onder de 55 bent al geen kans op één van de appartementen. Een belangrijk criterium is namelijk deze minimumleeftijd.

Het pand aan het Valeriusplein was vroeger een psychiatrisch ziekenhuis

In 1910 opende deze plek zijn deuren met de komst van een psychiatrisch ziekenhuis, voortgekomen uit de vereniging van “Vereeniging Christelijke Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders” en de VU, zo vertelt de website van Seven Oaks ons. Ruim een eeuw werden hier patiënten behandeld.

In 2013 sloot het ziekenhuis haar deuren, en kwam het pand leeg te staan. In 2017 begon de sloop van het pand, waarna plaats werd gemaakt voor het appartementencomplex. Bouwbedrijf De Nijs nam de bovenbouw en afbouw van de kelder op zich.

Gemiddeld woonoppervlak van 280 m²

Het complex genaamd “Valerius” huisvest 28 appartementen, die in grootte variëren van 170 tot 450 m². Oud-voetballer Marco van Basten heeft één van de appartementen al gekocht.

Valerius

De seniorenpenthouses zijn van alle gemakken voorzien. Zo is er een uitgebreide gezondheids- en lifestyle service, een conciërge, fysiotherapeut en huisarts. Het doel is alles inrichten voor optimale comfort op latere leeftijd. Bovendien bevindt zich in de kelder een zwembad met wellness- en fitnessruimte.

Prijzen beginnen bij € 3 miljoen

Hoewel de appartementen dus bij voorbaat toegewezen zijn aan 55-plussers, is dit enkel voor de welgestelden toebehoord. Voor de aanwezige luxe en services dient het nodige op tafel gelegd te worden. De vraagprijzen van de appartementen starten vanaf € 3 miljoen. De bouw werd in 2021 afgerond, en de oplevering is gestart in het derde kwartaal van dit jaar.