Volgens modehuis Gucci hoeven designitems niet bepekt te worden tot de mens, want ook honden en katten verdienen het om er bij te lopen in de beste materialen. De nieuwe ‘Gucci Pet Collection’ bestaat daarom uit halsbanden van leer, jassen en drinkbakken, allen voorzien van kenmerkende prints en verfraaid met Gucci-logo’s.

Nieuwe dierencollectie van modehuis Gucci

Deze nieuwe collectie voortborduurt op de eerder uitgebrachte editie die bestond uit miniatuurbanken, maar ook al uit tassen, bellen, voederbakken en halsbanden. Er zijn dus een aantal artikelen toegevoegd en hoewel het ‘pimpen’ van huisdieren niets nieuws is, is het toch zeldzaam dat een toonaangevend merk als Gucci de dierenmode verkent.

Gucci Pet Collection

Huisdieren kunnen nu matchen met hun baasjes door middel van polo’s, T-shirts, gebreide kleding en jassen (van € 190 tot € 710). Het luxe modehuis heeft ook milieubewuste items toegevoegd, waarbij gebruik gemaakt is van gerecycled polyester en katoen, en de eigen hernieuwbare en diervrije Demetra-materiaal gemaakt van biogebaseerde bronnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci

“De Gucci Pet Collection zet het verhaal van verrassing en genot voort dat de Gucci Lifestyle-selectie definieert en doordrenkt het alledaagse met een magische uitstraling. De stukken, onthuld in een kleurrijke, retro-geïnspireerde campagne, laten de persoonlijkheid van elk dier schitteren als een ode aan de visie van de Creative Director op individualiteit.”

Gucci Pet Collection

De Duitse kunstenaar, fotograaf en ontwerper Max Siedentopf schoot portretten van de honden en katten om de campagne te promoten. De lancering volgt de langverwachte samenwerking van Gucci met Adidas op. Klik hier om alle artikelen te aanschouwen.

Echter is Gucci niet het enige modehuis dat artikelen verkoopt voor honden en katten. Zo verkoopt Moncler puffer jackets voor honden en bij Doggy Armour kunt u op maat gemaakte gepantserde-jassen voor honden laten maken.