Kortgeleden doken er wederom beelden op van een gefrustreerde Mart Hoogkamer die na een flinke bierdouche van het aangeschoten publiek van het podium afstormende om vervolgens niet meer terug te keren. Terecht of niet, de organisatoren die hem geboekt heeft zullen wel even achter hun oren gekrabd hebben, want voor hen werd er geen bier maar geld weggegooid.

Mart Hoogkamer heeft een ‘bierclausule’

Volgens Rob Goossens heeft Hoogkamer namelijk na het zoveelste incident zelfs een zogenoemde ‘bierclausule’ in zijn contract staat, zoals ondertussen wel meer artiesten dat noodzakelijk vinden. Dat houdt in dat de organisatie geen cent terugziet, ook al heeft hij niet eens opgetreden. De zanger besloot zelf een video te delen van de bierdouche en in de reacties wordt hij gesteund door collega-zangers en BN’ers als Gordon, Dutch Performante en Wolter Kroes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mart Hoogkamer (@marthoogkamer)

Het lezen van dat nieuws riep bij ons de vraag op: wat verdient die Hoogkamer nou eigenlijk per optreden. De 24-jarige is natuurlijk nog maar een paar jaar bekend bij publiekelijk Nederland, maar heeft met ‘Ik Ga Zwemmen’ een hit van jewelste te pakken. Met zijn verdiensten daaruit wist hij enkele weken geleden samen met zijn vriendin een hoekwoning te kopen in het centrum van Rijnsburg.

Zoveel verdient Mart Hoogkamer per optreden

Op de website van Twilight Entertainment valt te lezen dat Mart Hoogkamer dat de prijs per optreden afhangt van de grootte van het publiek. Zijn er minder dan 500 mensen aanwezig, dan kost Hoogkamer voor 30 minuten € 6.695. Waneer er meer dan 500 mensen aanwezig zijn, dan komt hij een feestje bouwen voor € 8.995. Als onderdeel van de organisatie kunt u voor de rest niets meer doen dan uw vingers kruisen in de hoop dat men in het publiek hun alcoholische versnaperingen zelf consumeren.

Benieuwd naar de tarieven van meer Nederlandse zangers? Dit zijn de 10 duurste Nederlandse zangers om te boeken.