Het gaat allemaal niet voor de wind met Kanye West. Sinds zijn scheiding met Kim Kardashian lijkt hij in een put belandt, waar hij niet meer uit lijkt te komen. De ene merkwaardige uitlating volgt de andere op, maar met name zijn anti-semitische uitspraken zorgde ervoor dat Adidas de samenwerking met de Amerikaanse rapper en ontwerper verscheurde, waardoor hij in een klap $ 250 miljoen armer werd.

Kanye West wordt gecanceld

“Adidas tolereert geen antisemitisme en elke andere vorm van haatzaaien”, schreef het Duitse bedrijf in een verklaring . “De recente opmerkingen en acties van jullie waren onaanvaardbaar, hatelijk en gevaarlijk, en ze schenden de bedrijfswaarden van diversiteit en inclusie, wederzijds respect en eerlijkheid.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ye (@kanyewest)

Het sportmerk is niet de enige die zich distantieert van de uitspraken en de samenwerking stopzette. Ook Gap hield er mee op en Apple Music besloot afgelopen vrijdag een afspeellijst met ’de meest essentiële’ nummers van Kanye West van hun platform te halen.

Geen miljardair meer

Ye weet in korte tijd de hele wereld tegen zich te keren en dat zal hij ook merken aan zijn financiën. Zelf plaatste hij een bericht op Instagram waarin hij suggereert in één dag $ 2 miljard te zijn verloren, maar laat het doen lijken dat hij daar niet zo mee zit. Inmiddels heeft zakenblad Forbes Ye van de miljardairslijst geschrapt, want zij schatten zijn vermogen nu op nog ‘maar’ $ 400 miljoen, bestaande uit vastgoed, cash, zijn muziekcatalogus en een belang van 5% in Skims, een bedrijf van zijn ex-vrouw Kim Kardashian.

Het Instagram-bericht van Wist is gericht aan  Ari Emanuel, directeur van het ‘Endeavor’, die bedrijven opriep om samenwerking te stoppen met de omstreden rapper: “Dit is een liefdesspeech, ik hou nog steeds van je, God houdt nog steeds van je, het geld bepaalt niet wie ik ben, de mensen bepalen wie ik ben.”